«Το τερμάτισε» η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. Μετά τις προσλήψεις «μαϊμού», τώρα και απασχόληση δημόσιου υπαλλήλου σε «κατ’ οίκον» εργασία

«Το τερμάτισε» η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Μετά τις προσλήψεις «μαϊμού», τώρα και απασχόληση δημόσιου υπαλλήλου σε «κατ’ οίκον» εργασία.

28/07/2021

Το θέμα της παράτυπης και παράνομης απασχόλησης από την περιφερειάρχη κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου μιας υπαλλήλου της Περιφέρειας στο προσωπικό της πολιτικό γραφείο στην Αθήνα, συζητήθηκε στα πλαίσια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο 24/7 μετά από σχετική επερώτηση που κατέθεσε η παράταξη μας, η ΑΝΑΣΑ.

Επί ενάμισι περίπου χρόνο η περιφερειάρχης απασχολεί υπάλληλο, την οποία απέσπασε από το υπουργείο ψηφιακής Ανασυγκρότησης για να εργασθεί στο γραφείο περιφερειάρχη στις Αλυκές Ποταμού στην Κέρκυρα, στο προσωπικό πολιτικό της γραφείο στο κέντρο της Αθήνας! Δηλαδή η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στελεχώνει το προσωπικό της γραφείο με υπάλληλο που πληρώνεται από τον κρατικό κορβανά.

Πρόκειται για σκάνδαλο με χαρακτηριστικά διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, ηθικής απαξίας, θεσμικής εκτροπής και σοβαρής διοικητικής παράβασης με πειθαρχικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες των συντελεστών του.

Αυτό που μας εξέπληξε είναι η ωμή παραδοχή από την περιφερειάρχη της διάπραξης αυτής της παρατυπίας-παρανομίας εκ μέρους της και η προσπάθεια της να μας πείσει ότι αποτελεί δικαίωμα της. «Έχει δικαίωμα η περιφερειάρχης να οργανώνει όπως νομίζει το γραφείο της» δήλωσε.

Δυστυχώς το περιστατικό αυτό δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε μοναδικό και είναι απολύτως συμβατό με τον τρόπο που έχει επιλέξει η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου να διοικεί την περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα.

Η ΑΝΑΣΑ καλεί την περιφερειάρχη να τερματίσει άμεσα το καθεστώς ανομίας και κατάχρησης που συντηρεί απασχολώντας αποσπασμένο υπάλληλο στην ΠΙΝ στο προσωπικό της πολιτικό γραφείο στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα η ΑΝΑΣΑ καλεί κάθε ελεγκτικό μηχανισμό, εντός και εκτός της ΠΙΝ, να πράξει το καθήκον του για την επιβολή της νομιμότητας, τον σεβασμό στους θεσμούς και τα εργατικά δικαιώματα, την προστασία του δημοσίου χρήματος.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις