Η πρωϊνή αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ΙΝ του Αγίου Παντελεήμονα Πουλάτων

Παρουσία αρκετών πιστών, παρά το εργάσιμο της ημέρας, και τηρουμένων όλων των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του πολιούχου των Πουλάτων, Αγίου Παντελεήμονα.

Στην Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, πλαισιούμενος από τους συγχωριανούς μας Πατέρες Σπυρίδωνα Φλαμιάτο και Κωνσταντίνο Φλαμιάτο, τον Πατέρα Κωνσταντίνο Ζαπάντη, τον Διάκονο Αντώνιο Καγγελάρη και τον συγχωριανό Διάκονο Βασίλειο Φλαμιάτο. Ο τελευταίος μάλιστα λειτούργησε για πρώτη φορά στο χωριό μας, μετά την χειροτονία του τον περασμένο Ιανουάριο συγκινώντας το εκκλησίασμα, ειδικά κατά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στους συμβολισμούς της ζωής και του μαρτυρικού θανάτου του Αγίου Μεγαλομάρτυρα και Ιαματικού Παντελεήμονα που υπήρξε, όπως και ο Άγιος Λουκάς Συμφερουπόλεως ταυτόχρονα ιατρός ψυχών και σωμάτων, αλλά και στο πως πρέπει οι σύγχρονοι Χριστιανοί να διαφυλάττουμε και να προστατεύουμε την ψυχή και το σώμα μας από τον πνευματικό και υλικό θάνατο που καιροφυλακτεί.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο ποιμενάρχης μας εξαιρετικά ευδιάθετος και προσιτός όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε, συνομίλησε με το εκκλησίασμα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του προαυλίου του Ιερού Ναού όπου και βρέθηκε με την συνοδεία του και ευχήθηκε ο Άγιος Παντελεήμονας να μας έχει όλους καλά. Μάλιστα οι νοικοκυρές του χωριού μας είχαν ετοιμάσει παραδοσιακά κεράσματα, καφέδες και αναψυκτικά για όλους όσοι παρακολούθησαν την θρησκευτική πανήγυρη.

Πολλά συγχαρητήρια στα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και στους εθελοντές που κοπίασαν προκειμένου να είναι όλα στην εντέλεια, χρόνια πολλά σε όλους και ο πολιούχος του χωριού μας να μας ελεεί και να μας προστατεύει.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

Η πρωινή αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονα Πουλάτων
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις