Ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Πουλάτων

Λιτά όπως επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας που για δεύτερη συνεχή χρονιά βιώνουμε, αλλά και με την δέουσα ευλάβεια και ιεροπρέπεια, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρα και ιαματικού  Παντελεήμονα, στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό των Πουλάτων.

Την Θεία Λειτουργία στην όμορφα στολισμένη εκκλησία μας παρουσία πιστών από τα Πουλάτα και την ευρύτερη περιοχή της Σάμης, τέλεσαν ο εφημέριος του χωριού μας Πατέρας Σπυρίδωνας Φλαμιάτος, ο επίσης συγχωριανός μας Πατέρας Κωνσταντίνος Φλαμιάτος και οι Πατέρες Κωνσταντίνος Ζαπάντης και Βασίλειος Ζήσης, ενώ οι ιεροψάλτες απέδωσαν σύμφωνα με την κεφαλλονίτικη εκκλησιαστική παράδοση τους εόρτιους ύμνους της ημέρας. Στην θρησκευτική πανήγυρη μεταξύ άλλων παρευρέθη και ο Βουλευτής του Νομού μας κ. Παναγής Καππάτος.

Μετά την ολοκλήρωση του τελετουργικού, μοιράστηκαν σε όλους τους πιστούς άρτος αλλα και τα εορταστικά κόλυβα που έφτιαξαν οι νοικοκυρές του χωριού μας, όπως επιβάλει το τυπικό. Να σημειωθεί ωστόσο, ότι λόγω των σχετικών πρωτοκόλλων ασφαλείας δεν πραγματοποιήθηκε περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά ούτε και το παραδοσιακό κέρασμα των πιστών στον προαύλιο χώρο του Ναού, με το εκκλησιαστικό συμβούλιο να επιφυλάσσεται για όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Αύριο το πρωί στις 8:00 θα πραγματοποιηθεί η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριου.

Χρόνια πολλά σε όλους και ο Άγιος Παντελεήμονας βοήθειά μας!

Πηγή: poulatakefalonias.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις