Ανέγερση μνημείου προς τιμή πεσόντων Κεφαλλήνων στην μάχη στο Πούσι εναντίον των Λαλαίων στον Αγιο Ιωάννη ΦΩΚΑΤΩΝ

Ο Αθλητικός Όμιλος ΦΩΚΆΤΩΝ  με την σύμφωνη γνώμη του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Αγίου Ιωάννη Φωκάτων προκειμένου να τιμήσουμε τους Κεφαλονίτες πεσόντες στην  Ιστορική μάχη στο Πούσι Ηλείας  εναντίον των Λαλαίων  που έδωσαν όχι μόνο το παρόν στον απελευθερωτικό μας αγώνα αλλά αναπτέρωσαν  το ηθικό των μαχόμενων Ελλήνων  αποφάσισε ;

ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ στον προαύλιο χώρο του Αγίου Ιωάννη Φωκάτων αφιερωμένο στους πεσόντες ήρωες μας που δεν υπάρχει στον νομό μας.
Το μνημείο θα είναι ακριβώς το ίδιο με το μνημείο στην περιοχή Πούσι Αχλαδινής Αρχαίας Ολυμπίας. και θα εορτάζεται την 24 ΙΟΥΝΊΟΥ  κάθε έτους ημέρα της εορτής του Αγίου Ιωάννη με δοξολογία και  τους δέοντες εορτασμούς..
Ήδη την μελέτη και την επίβλεψη του μνημείου την έχει αναλάβει δωρεάν ο μηχανικός Ανδρέας Δεμπόνος και τον ευχαριστούμε.
Έτσι οι πεσόντες ήρωες μας θα έχουν το δικό τους μνημείο και ελπίζουμε την επόμενη περίοδο να είμαστε έτοιμοι  για να τους τιμήσουμε και να εορτάσουμε την νικηφόρα αυτή νίκη  που έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την συνέχεια της επανάστασης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΟΝ. ΦΩΚΑΣΑπαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις