Ομιλία στην Ολομέλεια για τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών εκτάσεων

Ομιλία στην Ολομέλεια για τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών εκτάσεων

Την Τρίτη 20 Ιουλίου στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκα για τη σημασία της Υπουργικής Τροπολογίας στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία πετύχαμε την πρώτη μεγάλη νομοθετική αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών εκτάσεων στα Ιόνια Νησιά εδώ και πολλές δεκαετίες.

Για πρώτη φορά καταγράφεται νομοθετικά η κατοχύρωση του τεκμηρίου κυριότητας των ιδιωτών στις δασικές εκτάσεις της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Προηγήθηκε μια προσπάθεια μηνών σε πολλά επίπεδα και το αποτέλεσμα είναι για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία των νησιών μας η Ελληνική Πολιτεία να αναγνωρίσει την ανάγκη αλλαγών σε ένα καθεστώς άδικο για τους πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Η νομοθεσία δε σταματά ποτέ να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται. Η προσπάθεια συνεχίζεται για νομοθετικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν περισσότερο το καθεστώς των χρήσεων γης στα νησιά μας.

Ακολουθεί σύνδεσμος με το βίντεο και το κείμενο της ομιλίας μου: https://bit.ly/3xWn5Zc

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις