Μεγάλο γλέντι στην πλατεία του χωριού που κάποτε το λέγανε Αργοστόλι-Δάκρυσε και το άγαλμα του Βαλλιάνου αφού δεν μπόρεσε να αντέξει “τόσοοο λαϊκό πολιτισμό”

Μεγάλο γλέντι στήθηκε στην πλατεία του χωριού που κάποτε ήταν γνωστό ως Αργοστόλι και ως πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς. Κάτω από κάτι τέντες που παρέπεμπαν σε ανατολίτικο παζάρι ήταν απλωμένες πολλές πραμάτιες όπως ρίγανη, μαρμελάδα, σαπουνάκια λαδιού, χορτόπιτα Μετεώρων, γλυκάνισο κ.ά.

Ενώ η βραδιά συνοδευόταν από όμορφα παραδοσιακά τραγούδια όπως “Στα σκαλοπάτια της εκκλησιάς”, “Ο παπάς με τα 13 ευαγγέλια”, “Στην Κέρκυρα μας πάνε μας κρεμάσουνε” οπότε το κέφι απογειώθηκε.

Ο διορισμένος σύμβουλος του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου για τα πολιτιστικά Βίκτωρ Ρουχωτάς που ήταν η ψυχή του όμορφου γλεντιού στην πλατεία του χωριού…

Γύρω στις 10,30 ο αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού Βίκτωρ Ρουχωτάς σφύριξε την λήξη της σεμνής τελετής οπότε το κοινό πήγε νωρίς στο σπίτι του για ύπνο όπως συνηθίζεται άλλωστε στα χωριά μας.

ΥΓ: Το μόνο παρατράγουδο στην όλη εκδήλωση ήταν όπως ορκίζονται κάποιοι είδαν το άγαλμα του Βαλλιάνου, που είχε οραματιστεί μία Ευρωπαϊκή και δυτικού τύπου Κεφαλονιά, να δακρύζει καθώς πραγματικά δεν μπόρεσε να αντέξει τόσοοο “λαϊκό πολιτισμό”.

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις