Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Ιουλίου έξω από την τράπεζα Πειραιώς στο Ληξούρι

Ανοιχτό Κάλεσμα

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί όλο το λαό της Παλικής στην συγκέντρωση που διοργανώνει το ΕΚΚΙ την Πέμπτη 22/7/2021 στις 11π.μ. έξω από την τράπεζα Πειραιώς στο Ληξούρι, προκειμένου να διεκδικήσουμε να μην κλείσει το συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Πρόσφατα για το συγκεκριμένο θέμα, η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ψήφισμα στο Δ.Σ. του Δήμου Ληξουρίου (επισυνάπτεται  παρακάτω),  όπου και υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημ. Συμβούλιο. Με βάση την παραπάνω απόφαση, η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε να οργανώσει Λαϊκή κινητοποίηση για να αποτρέψει το κλείσιμο του υποκαταστήματος. Αντί αυτού όμως, μέχρι σήμερα με την γνωστή παρελκυστική της τακτική κωλυσιεργεί, περιμένοντας τον.… πρωθυπουργό να δεχτεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνοντας έτσι ουσιαστικά, χώρο και χρόνο σε κυβέρνηση και τράπεζα  να προχωρήσουν σε  τετελεσμένα. Ουσιαστικά η Δημ. Αρχή Ληξουρίου παίζει το «παιχνίδι» κυβέρνησης – τράπεζας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρώντας ότι μόνο η λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να αποτρέψει άλλη μια απώλεια υπηρεσιών για την επαρχία μας, τις απολύσεις εργαζομένων, αλλά  κυρίως τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εξυπηρέτηση των φτωχών αγροτών, των επαγγελματιών και των συνταξιούχων, καλεί όλους τους συμπολίτες μας στην παραπάνω κινητοποίηση, υιοθετώντας πλήρως στο πλαίσιο των αιτημάτων που ήδη έχει θέσει το ΕΚΚΙ.

  • Οι απολύσεις και τα κλεισίματα δεν θα περάσουν.
  • Να μη χάσουν κανένα εργασιακό, μισθολογικό ή ασφαλιστικό τους δικαίωμα οι εργαζόμενοι.
  • ΟΛΟΙ στον Αγώνα για να αποτρέψουμε ένα ακόμη κτύπημα ενάντια στους εργαζόμενους και τους φτωχούς Αγρότες και επαγγελματίες στη Παλική.

Να μην λείψει κανείς!

Το ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου έχει ως εξής:

«Οι τραπεζικοί όμιλοι, που ξεκοκκάλισαν δισεκατομμύρια κρατικές επιδοτήσεις για την ανακεφαλαιοποίησή τους, που καταπίνουν αδηφάγα τα σπίτια της λαϊκής οικογένειας, που χρεώνουν ακριβά τις ιντερνετικές υπηρεσίες, έρχονται και κλείνουν σε όλη τη χώρα 145 υποκαταστήματα, απολύοντας εργαζόμενους.

Ο «ανασχηματισμός» του τραπεζικού συστήματος που «τρέχει» το τελευταίο διάστημα με συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα υποκαταστημάτων, αφορούν την «προετοιμασία» των τραπεζών για την προσέλκυση επενδύσεων και την εξασφάλιση της απαιτούμενης ρευστότητας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για την ανάκαμψη των κερδών τους. Με το λαό, όπως πάντα, να πληρώνει τα σπασμένα της ανακεφαλαιοποίησής τους, δηλαδή τη στήριξή τους αλλά και τα σπασμένα των «κόκκινων» δανείων.

Το κλείσιμο πολλών υποκαταστημάτων σε όλη την χώρα, εντάσσεται σε συγκεκριμένο σχέδιο και ουσιαστικά συμφωνήθηκε με  τις κυβερνήσεις  της ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, την ΕΚΤ και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) και αποτελεί ουσιαστικά μια ακόμη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Με βάση το παραπάνω σχέδιο, το κλείσιμο 40% – 50% των τραπεζικών καταστημάτων με νέα μείωση (κατά 25% ή 15.000) των τραπεζοϋπαλλήλων υλοποιείται απαρέγκλιτα.

Οι εργαζόμενοι σε αυτήν την περίπτωση θα έχουν να επιλέξουν την εργασία σε άλλους νομούς και να εργαστούν χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους (…) Δέχονται αφόρητες πιέσεις για συμμετοχή στην “εθελούσια”, αλλιώς θα μπουν σε αργία, με πιθανή προοπτική την απόλυση.

Ιδιαίτερα το κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς στο Ληξούρι  θα δημιουργήσει εκτός των άλλων και σοβαρά προβλήματα σε υπερήλικες, συνταξιούχους, αγρότες, αλιείς και άλλους μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι ούτε εξοικειωμένοι είναι με την ηλεκτρονική τραπεζική ούτε αντέχουν το κόστος των συχνών μετακινήσεων σε άλλες πόλεις. Το μέλλον επίσης για τους τραπεζοϋπαλλήλους είναι η συρρίκνωση του «μόνιμου» προσωπικού, η επέκταση κάθε λογής «ευέλικτων» και ελαστικών μορφών εργασίας, το χτύπημα των μισθών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.»
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις