Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων, Θεόφιλε;

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος

συνταξιούχος τραπεζικός -Οικονομολόγος

Συνεχή κατιούσα πορεία έχει ο τουρισμός φέτος στη Κεφαλονιά. Οπως τονίζει σε πρόσφατο ρεπορτάζ το e – Kefalonia, οι επίσημοι αριθμοί των αφίξεων αυτό δείχνουν! Αυτό απεικονίζουν!

Ητοι: για τον μήνα Ιούνιος 2001 έχουμε:

ΚΕΡΚΥΡΑ 80.190 αφίξεις,

ΖΑΚΥΝΘΟΣ 49.524 αφίξεις,

ΑΚΤΙΟ 14.898 αφίξεις,

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 6.518 αφίξεις!!!

Τουτέστιν, στην Κεφαλονιά στο τουρισμό, πιάσαμε πάτο!

Με ότι αυτό σημαίνει για την τοπική οικονομία και τους επαγγελματίες του Αργοστολίου και της Κεφαλονιάς γενικότερα. (Ως γνωστόν, ο τουρισμός είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης μιας τοπικής οικονομίας).

Σαφώς και αναντιρρήτως μεγάλη ευθύνη για το απογοητευτικό αυτό αποτέλεσμα (μην ξεχνάμε τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «Πάσα πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος») έχει ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου, τα μέλη της οποίας έχει επιλέξει με μικροπολιτικά κριτήρια και όχι αξιοκρατικά κριτήρια, ως όφειλε, ο κ. δήμαρχος!

Τελεία και παύλα!

Και πάμε παρακάτω:

Το 83% των εργαζομένων λέει ότι δεν μπορεί να ζήσει με 546 ευρώ μηνιαίως. Γι’ αυτό και οι νέοι δεν παντρεύονται, δεν κάνουν οικογένεια «για να μην πάρουν στο λαιμό τους» τα – εν τω μέλλοντι – παιδιά τους. Εξ ού και το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας… Οι μισθοί πείνας και η ανεργία είναι οι δύο γάγγραινες της σύγχρονης Ελλάδας…

Παπαδημούλης: Ενας απο αυτούς που έκαναν την Αριστερά «βρώμικη λέξη»….

Φοβερό δεν είναι; Ο κεντρικός δρόμος της Λάσσης έχει ασφαλτοστρωθεί δύο φορές τα τελευταία χρόνια, και χρειάζεται και τρίτη! Ο δρόμος που είναι συνέχεια της Γέφυρας Δεβοσέτ και καταλήγει στην Εκκλησία του Δραπάνου, έχει ασφαλτοστρωθεί  δύο φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά σήμερα έχει τα μαύρα του τα χάλια! Και ας είναι κεντρική οδική αρτηρία…

Πηγαίνοντας οδικώς προς Κοκύλια, ανάμεσα  στα κιγκλιδώματα ασφαλείας, είχε φυτέψει η προηγούμενη δημοτική Αρχή  ωραία καλλωπιστικά δεντράκια.  Δυστυχώς η νέα δημοτική αρχή Θεόφιλου, τα άφησε και ξεράθηκαν!!!  Και στη θέση τους υπάρχουν τώρα αγριόχορτα αβέρτα. Η όλη εικόνα είναι απογοητευτική.

Ανικανότητα, αδιαφορία, ωχαδερφισμός; Τι να υποθέσει κανείς;

Και μετά θέλουμε ποιοτικό τουρισμό!..

Καλό είναι, σκόπιμο είναι, κάπου – κάπου να θυμόμαστε πως στα παιδιά οι γονείς δίνουν ρίζες για να κρατηθούν. Και φτερά για να πετάξουν!..

Γειά σας, και μην ξεχνάτε πως  «Θάλασσα  δίχως κύματα, θάλασσα δεν λογιέται!»

Αναδημοσίευση από το ekefelonia
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις