Και επίσημα πλέον ο Τουρισμός στο νησί μας είναι νεκρός. Τα «συγχαρητήρια» μας στους υπεύθυνους!

Η Κεφαλονιά τελευταία με διαφορά πλέον σε αφίξεις τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, Ιούνιο 2021 με λιγότερες από μισές από το Άκτιο!

ΚΕΡΚΥΡΑ 80.190 αφίξεις

ΖΑΚΥΝΘΟΣ 49.524 αφίξεις

ΑΚΤΙΟ 14.898 αφίξεις

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 6.518 αφίξεις

Ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι δεν περίμεναν την κατρακύλα του νησιού μας. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους και δείχνουν μία εξαιρετικά άσχημη κατάσταση για το νησί μας, για την οποία υπάρχει ευθύνη.

Και αυτή θα πρέπει να αναζητηθεί αποκλειστικά στο δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον πρόεδρο της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, του μητροπολιτικού Δήμου του νησιού μας, Νίκο Κουρκουμέλη.
Παρά τις προσπάθειες, που ισχυρίζονται ότι καταβάλλουν, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και αυτό μέχρι τώρα είναι τουλάχιστον απογοητευτικό.

Αν η κατάσταση ήταν συνολικά άσχημη θα ευσταθούσε, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, το επιχείρημα της πανδημίας ως δικαιολογία. Τα νούμερα όμως δείχνουν ότι τουρίστες υπάρχουν, επιλέγουν όμως άλλους προορισμούς. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται ολέθριο για τους επαγγελματίες και εν γένει την οικονομία του νησιού μας, που βλέπουν τους τζίρους τους να καταποντίζονται.

Καλό θα είναι, λοιπόν, οι αρμόδιοι να αφήσουν τα ευχολόγια και να στρωθούν στη δουλειά. Να προχωρήσουν σε ουσιαστικό σχεδιασμό και δράσεις που θα φέρουν αποτελέσματα. Γιατί αυτό που κρίνεται και θα κριθεί είναι το αποτέλεσμα και όχι η προσπάθεια και τα ευχολόγια.

ekefalonia
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις