Συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κεφαλονιάς με τον βουλευτή Π. Καππάτο και το Διοικητή Θ. Αυγερινό

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ- ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ                                                            ΔΕΥΤΕΡΑ 12-7-21

EMAILsomanosokef@gmail.com                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Σήμερα Δευτέρα 12-7-21 , μετά από πρόσκληση του Διοικητή του Γ.Ν.Κ. κου Μαρτίνη Δημήτρη συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. με τον ίδιο, το Βουλευτή κο Καππάτο Παναγή και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου , κο  Αυγερινό Θανάση.

  Το Δ.Σ. του Σωματείου μας , έθεσε προς επίλυση τα χρονίζοντα προβλήματα του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα ανέδειξε την ανάγκη της λειτουργίας της ΜΕΘ για την περίθαλψη των κατοίκων της Κεφαλονιάς αλλά και των επισκεπτών της, με την πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς ο εξοπλισμός της έχει επιστρέψει μετά τις έντονες διαμαρτυρίες μας από τα νοσοκομεία της Πάτρας. Ο Βουλευτής και ο Διοικητής μας ενημέρωσαν για τη δρομολόγηση πρόσληψης τριών (3) εντατικολόγων και του απαιτούμενου ειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να λειτουργήσει.

  Επίσης τονίσαμε την αδήριτη ανάγκη λειτουργίας της Ψυχιατρικής Κλινικής, την οποία αναγνώρισαν, ενώ ο Βουλευτής μας ανέφερε ότι θα αιτηθεί τη σύστασή της στην Υφυπουργό κα Ζωή Ράπτη αντιλαμβανόμενος τη σημασία της λειτουργίας της.

  Ακόμη τονίσαμε την ανάγκη άμεσης πρόσληψης αναισθησιολόγων, παθολόγων, πνευμονολόγου και όλων των ιατρικών ειδικοτήτων για να λειτουργήσει με ασφάλεια το Νοσοκομείο αναφέροντάς μας ότι γίνονται ενέργειες για μετακίνηση γιατρών από άλλα νοσοκομεία, πράγμα το οποίο όμως είναι δύσκολο γιατί δεν περισσεύουν από πουθενά.

  Επίσης ζητήσαμε τη μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται στο Νοσοκομείο με συμβάσεις εργασίας και ο Βουλευτής ανέφερε ότι θα προκηρυχθούν τουλάχιστον οι μισές θέσεις με αυξημένη μοριοδότηση αυτών που εργάζονται.

  Τέλος ζητήσαμε την αποκατάσταση του κτιρίου από τις ζημιές του σεισμού του 2014 καθώς και την επισκευή του « παλαιού» ξύλινου νοσοκομείου και αξιοποίησή του για τη διαμονή γιατρών από άλλα μέρη της Ελλάδας και λοιπού προσωπικού, ως κίνητρο προσέλευσής τους στο νησί μας , όπου η πρότασή μας αντιμετωπίστηκε θετικά.

  Το Δ.Σ. του Σωματείου μας χωρίς να εφησυχάζεται, συνεχίζει την προσπάθεια για τη στήριξη του Νοσοκομείου και την προαγωγή της υγειονομικής περίθαλψης στο νησί μας.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ                                                             ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΣΦΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις