Συγκρούστηκαν σκάφη στο λιμάνι της Σάμης

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμης Κεφαλληνίας, πρωινές ώρες χθες, από τον 63χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη και μοναδικό επιβαίνοντα του Ε/Π-Α/Κ σκάφους ”ΕΜΙΛΥ” Λ. Σάμης 449, για περιστατικό βύθισης του εν λόγω σκάφους.

Συγκεκριμένα, το ”ΕΜΙΛΥ” βυθίστηκε κατόπιν εμβολισμού του από το διερχόμενο Θ/Γ σκάφος ”PAS-OP” σημαίας Ιταλίας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ”ΚΑΚΙΑ ΣΚΑΛΑ”, πλησίον του λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας.

Ο 63χρονος πριν τη σύγκρουση έπεσε στη θάλασσα, απ΄ όπου περισυνελέγη από το ανωτέρω Θ/Γ σκάφος και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον οικείο Λιμένα, ενώ αρνήθηκε τη μεταφορά του σε μονάδα υγείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”PAS-OP” μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος οργανισμό, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο αλλοδαπός κυβερνήτης του Θ/Γ σκάφους, για παράβαση του άρθρου 225 του Ν.Δ. 187/73.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις