Επίσκεψη του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη στην Κεφαλονιά

Επίσκεψη του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη στην Κεφαλονιά

Χθες είχα σημαντικές συναντήσεις στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη στην Κεφαλονιά. Τον κ. Γενικό συνόδευε η  Προϊσταμένη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) κ. Αθηνά Φωκά.

Στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τραυλό, συζητήσαμε για τα έργα ΕΣΠΑ αρμοδιότητας του ΥΝΑΝΠ, την αξιοποίηση και αναβάθμιση των λιμένων Φρικών και Πεσσάδας, το νέο νομοσχέδιο για τη νησιωτικότητα και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη λεκάνη απορροής Πυλάρου.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Αργοστολίου, με το Δήμαρχο Αργοστολίου και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχαλάτο, αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες. Συζητήθηκαν θέματα του Δήμου Αργοστολίου καθώς και θέματα αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου όπως οι ανάγκες αναβάθμισης των λιμένων Αργοστολίου, Πεσσάδας και Φρικών.

Στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης έγινε σύσκεψη με τη Διοίκηση όπου συζητήθηκαν προβλήματα λειτουργίας στην τοπική αγορά. Στο Λιμεναρχείο Αργοστολίου συναντηθήκαμε με τον Λιμενάρχη κ. Αθανάσιο Σιούτη και τον Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος κ. Ευρυβιάδη Σαπουνά.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού με τη διοίκηση, με δεδομένο ότι το νέο ακαδημαϊκό έτος η Ακαδημία θα διαχειριστεί αυξημένο αριθμό εισακτέων. Επίσης αναλύθηκαν οι ανάγκες συντήρησης των κτιριακών υποδομών και η προοπτική επέκτασης του κτιρίου.

Μετά το Αργοστόλι μεταβήκαμε στο Ληξούρι με την ευκαιρία χρηματοδότησης από το ΥΝΑΝΠ της δεξαμενής στην Κατωγή και της μονάδας Αφαλάτωσης στα Κουβαλάτα. Με τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Κατσιβέλη, Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες συζητήθηκε και η πορεία ωρίμανσης του μεγάλου έργου της μονάδας Αφαλάτωσης Ληξουρίου.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο και ολοκληρώθηκε με συνάντηση στο Δημαρχείο Σάμης με τον Δήμαρχο κ. Μονιά. Ο κ. Γενικός ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές και συζητήθηκαν νέες χρηματοδοτήσεις έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ο κ. Κουτουλάκης είναι πρωταγωνιστής στο σχεδιασμό του ΥΝΑΝΠ και με την πρόσφατη ανάληψη καθηκόντων ΓΓ, έχουμε στο πλευρό μας ένα συνομιλητή που γνωρίζει άριστα τα ζητήματα νησιωτικής πολιτικής. Είναι γνωστό ότι το ΥΝΑΝΠ και ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης έχουν χρηματοδοτήσει σημαντικό αριθμό έργων στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Είναι η πρώτη φορά που το Ιόνιο και τα νησιά μας συμμετέχουν ισότιμα στο σχεδιασμό της νησιωτικής πολιτικής και είμαστε περήφανοι για αυτή την κατάκτηση.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις