Ανακοίνωση της ΔΕΕΠ για τις φωτιές στη Νότια Κεφαλονιά

 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις με βάση τις εικόνες του ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2, 6.000 στρέμματα κάηκαν στο νησί μας κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές πριν από μερικές ημέρες.

Ευτυχώς, η προσπάθεια και η συνεργασία πυροσβεστών, εθελοντικών ομάδων και των εναέριων μέσων απέτρεψε τα χειρότερα και έτσι δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Πρέπει όμως να τονίσουμε πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πρωτοφανής και έγκαιρη κινητοποίηση της Πολιτείας συνολικά (Δήμος, Περιφέρεια, Πολιτική Προστασία, Αστυνομία), ειδικά από πλευράς του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά, με εντολή του οποίου συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της φωτιάς και συνεργάστηκαν με τις εγχώριες δυνάμεις, εφτά τουλάχιστον εναέρια μέσα και πάνω από είκοσι οχήματα από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα οι κάτοικοι των περιοχών σε Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειό και Κάτω Κατελειό.

Συνολικά, στην Κεφαλονιά δόθηκε μεγάλη μάχη με το πύρινο μέτωπο για την προστασία των κατοίκων και των οικισμών και ο κρατικός μηχανισμός αποδείχτηκε πανέτοιμος στην αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που δημιουργήθηκε.

Τους ευχαριστούμε όλους!

Δ.Ε.Ε.Π. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις