Τι δεν είπαν ο κ. Διδασκάλου και η περιφερειάρχης στην Κεφαλονιά; Όλα, και τα 8 έργα Πολιτισμού που εκτελούνται, έχουν την σφραγίδα της ΑΝΑΣΑ

Τι δεν είπαν ο κ. Διδασκάλου και η περιφερειάρχης στην Κεφαλονιά;

Όλα, και τα 8 έργα Πολιτισμού που εκτελούνται, έχουν την σφραγίδα της ΑΝΑΣΑ.

05/07/2021

Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσαν ο γεν. γραμματέας του ΥΠΠΟΑ κ. Διδασκάλου και η περιφερειάρχης κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου υπερηφανεύτηκαν για τα οκτώ (8) έργα πολιτισμού που εκτελούνται στην Κεφαλονιά αυτήν την περίοδο.

Με την γνωστή τακτική που χρησιμοποιούν οι «άριστοι» είτε της κυβέρνησης, είτε της ΠΙΝ/Κράτσα δύο χρόνια τώρα, αυτήν της ιδιοποίησης, ενήργησαν και τούτη την φορά. Εμφάνισαν δηλαδή τα οκτώ εκτελούμενα έργα πολιτισμού στην Κεφαλονιά ως επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης και της σημερινής περιφερειακής αρχής. Σταγόνες αλήθειας μέσα σε ωκεανό απόκρυψης και παραπληροφόρησης.

Όλα τα έργα αυτά, έχουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο την σφραγίδα της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ και της συνεργασίας με την γεν. γραμματέα του ΥΠΠΟΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Βλαζάκη.

Συγκεκριμένα:

  • Δύο έργα, η «Αρχαιολογική Συλλογή Σάμης» προϋπολογισμού 1.386.666,16 ευρώ και η «Στερέωση και Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Σουλλάρων» προϋπολογισμού 800.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκαν και εντάχθηκαν στο ΠΕΠ/ΕΣΠΑ από τον περιφερειάρχη της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ.

  • Πέντε έργα, η «Ανάδειξη Ανάπλαση Ρωμαϊκού Βαλανείου, Κρήνης οικοδομήματος και οικοδομικών λειψάνων στο Λουτρό Σάμης» προϋπολογισμού 1.358.000 ευρώ, «Προστασία και Ανάδειξη της Ρωμαϊκής έπαυλης στην Αγία Ευφημία» προϋπολογισμού 327.800 ευρώ, «Ανάδειξη Ανάπλαση Ταφικού περιβόλου στο Φισκάρδο» προϋπολογισμού 484.000 ευρώ, «Αποκατάσταση Καθολικού της παλαιάς μονής Σισίων» προϋπολογισμού 942.200 ευρώ και «Αποκατάσταση Καθολικού και του παρεκκλησίου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου της Ι.Μ. Αγίων Φανέντων» προϋπολογισμού 843.200 ευρώ, σχεδιάστηκαν με συνεργασία της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ και της γεν. γραμματέα του ΥΠΠΟΑ και εν συνεχεία εκδόθηκε από τον περιφερειάρχη της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ η σχετική πρόσκληση ΕΣΠΑ (ΙΟΝ 79/ Ιούλιος 2019) με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Τα έργα αυτά εντάχθηκαν ένα χρόνο αργότερα (!) από την ΠΙΝ/Κράτσα.

  • Όσο για το 8ο έργο «Στερέωση Προστασία και Ανάδειξη Θολωτού Τάφου στα Τζανάτα» προϋπολογισμού 1.590.436,09 ευρώ, που εντάχθηκε στο ΠΕΠ/ΕΣΠΑ πριν ένα μήνα, είναι αυτό για το οποίο πρώτη η ΑΝΑΣΑ αντιτάχθηκε στην «περίεργη» προσπάθεια και επιμονή της Αρχαιολογικής υπηρεσίας Κεφαλονιάς να ενταχθεί ένα έργο για περίφραξη κυρίως που καμία σχέση δεν είχε με την εγκεκριμένη από το ΚΑΣ μελέτη της στερέωσης προστασίας και ανάδειξης του μνημείου. Με απόφαση του περιφερειάρχη της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ ζητήθηκε η εκ νέου υποβολή πρότασης που να υλοποιεί την εγκεκριμένη μελέτη του ΚΑΣ, πράγμα που μετά από τις γνωστές παλινωδίες επιτεύχθηκε μόλις τώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση, τόσο για το οκτώ (8) έργα της Κεφαλονιάς όσο και για τα δεκάδες άλλα έργα Πολιτισμού στο σύνολο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ήταν πλήρως εξασφαλισμένη με βάση τις σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ με την εισήγηση του προέδρου της και περιφερειάρχη της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ.

κ. Διδασκάλου, κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για έργα Πολιτισμού στα Ιόνια Νησιά, φροντίστε να παρουσιάσετε κάτι που εμπνευστήκατε, σχεδιάσατε και χρηματοδοτήσατε εσείς και οι πολιτικές σας. Διαφορετικά, συνεχίζοντας να ιδιοποιείστε έργα και δράσεις άλλων, κινδυνεύετε να χαρακτηρισθείτε ως «cheap thief».

Η ΑΝΑΣΑ είναι υπερήφανη για την στήριξη που παρείχε, με κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό μέσο, στην διάσωση, αναβάθμιση και προβολή της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις