Αδιάφορος για τα Κέντρα Υγείας και την τοπική κοινωνία, έστω και σήμερα αποδεικνύεται ο κ. Γαλιατσάτος     Η Περιφερειακή Αρχή επιτελεί έργο σημαντικό και ορατό σε όλους τους τομείς της δημόσιας υγεία

Αδιάφορος για τα Κέντρα Υγείας και την τοπική κοινωνία, έστω και σήμερα αποδεικνύεται ο κ. Γαλιατσάτος

 

Η Περιφερειακή Αρχή επιτελεί έργο  σημαντικό και ορατό σε όλους τους τομείς της δημόσιας υγείας

Ο πρώην Περιφερειάρχης παραπληροφορεί, διαστρεβλώνει τα γεγονότα, καταφεύγει σε κάθε είδους τεχνάσματα για να πλήξει την Περιφερειακή Αρχή αδιαφορώντας για το συμφέρον των πολιτών και υποτιμώντας την νοημοσύνη τους.

Αντικείμενο των κακόβουλων βολών του, αποτελούν και τα Κέντρα Υγείας του Ιονίου, για τα οποία 5 ολόκληρα χρόνια ο κ. Γαλιατσατος δεν γνώριζε την τραγική κατάστασή τους γιατί πολύ απλά ούτε από έξω δεν είχε περάσει. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος, μια μέρα πριν την ανακοίνωσή του, καλεσμένος σε τηλεοπτικό σταθμό της Κέρκυρας.

Αποφεύγει, δε, επιμελώς να αναφερθεί  στις ιδιαίτερες δυσκολίες του έργου αποκατάστασης και αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας ή δεν γνωρίζει τίποτε από αυτή την υπόθεση γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκε.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανέλαβε μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με την 6η  Υγειονομική Περιφέρεια την υλοποίηση αυτού του έργου.

Δυστυχώς οι χρόνιες ελλείψεις και παθογένειες που καλείται να διαχειριστεί και να επιλύσει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια για την κατάσταση των υφιστάμενων κτηρίων δυσχεραίνουν την εξέλιξη και ολοκλήρωση της αποκατάστασης και λειτουργικής αναβάθμισής τους. Μεταξύ αυτών είναι η καταγραφή, η τεχνική μελέτη και η έγκριση σκοπιμότητας για κάθε υλικό αλλά κυρίως η σχεδόν παντελής ανυπαρξία οικοδομικών αδειών κάτι που καθιστά δύσκολη και χρονοβόρα την ολοκλήρωση των μελετών και της υποβολής φακέλων έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών.

“Η αποκατάσταση και η αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας είναι ένα δύσκολο έργο που επιτελείται ολοκληρωμένα για πρώτη φορά. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν εγκρίναμε απλά τη χρηματοδότηση όπως συνήθιζε ο κ.  Γαλιατσατος και μετά δεν ήξερε τίποτα όπως έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις. Εμείς μπήκαμε στην δαιδαλώδη διαδικασία να το εκτελέσουμε παρ’ όλη την υποστελέχωση των υπηρεσιών αναγνωρίζοντας την προτεραιότητα και την αναγκαιότητα αυτής της υπόθεσης”, τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης  Κώστας Ζορμπάς.

κ. Γαλιατσατο σας το εχουμε ξανα πει… το γαρ πολυ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη!
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις