Η ΑΝΑΣΑ αποχαιρετά τον Φίλη Κορωνάκη

Η ΑΝΑΣΑ αποχαιρετά τον Φίλη Κορωνάκη.

25/06/2021

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλης Κορωνάκης. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, κρατούμενος των Γερμανών στις φυλακές των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, διωκόμενος στη συνέχεια από το μετεμφυλιακό κράτος με φυλακίσεις, εκτοπίσεις και στρατοδικεία, διωκόμενος και από τη δικτατορία των συνταγματαρχών, ο Φίλης Κορωνάκης στάθηκε ως το τέλος συνεπής στις αρχές και τις ιδέες του, πάντα παρών στους αντιφασιστικούς, αντιδικτατορικούς και δημοκρατικούς αγώνες.

Στάθηκε επίμονα και ακούραστα πρωτεργάτης στην προσπάθεια διατήρησης της ιστορικής μνήμης, όπως είχε υποσχεθεί στους συγκρατούμενους και συναγωνιστές του. Συνέδεε την ιστορική μνήμη με την προώθηση της εθνικής συμφιλίωσης. Υπήρξε η ψυχή και ο πρωτεργάτης των προσπαθειών για την ανάδειξη της νησίδας Λαζαρέτο, τόπου εκτελέσεως των αγωνιστών, ως μνημείου Εθνικής Αντίστασης και Εθνικής Συμφιλίωσης.

Η ΑΝΑΣΑ αποχαιρετά τον Φίλη Κορωνάκη και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις