Δήμος Ληξουρίου: Άμεσος καθαρισμός των οικοπέδων για αποφυγή Πυρκαγιάς

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που αρχίζει από την 1η Μαΐου και διαρκεί έως 31η Οκτωβρίου υπενθυμίζουμε στους Δημότες μας ότι με την νέα ισχύουσα πυροσβεστική Διάταξη 9/2021απόφαση της Υπ. Προστασίας του Πολίτη 15005 οικ.Φ.700.9/29-04-2021
ΦΕΚ 1923/13-05-2021τεύχος Β΄) οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, οικισμών έως 100 μέτρων από τα όρια τους,υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς προς αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της καθώς και στην λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτιών και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ο Δήμος θα επιβάλλει πρόστιμο πενήντα (50)λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου και ότι άλλο προβλέπεται σύμφωνα με το (άρθρο 94παρ.1εδ.26του Ν.3852/2010).
Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι κατά την αντιπυρηνική περίοδο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ σε όλους τους ανοιχτούς λόγω αυξημένης επικινδυνότητας. Η απαγόρευση ισχύει τόσο για τις δασικές χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις εντός οικισμών όσο και για οικόπεδα και λοιπούς ακάλυπτους χώρους εντός ορίων οικισμών.

Ο ΑΝΤ/ΡΧΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΒΟΛΤΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις