Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι η ημέρα μνήμης των ιστορικών αγώνων του εργατικού κινήματος

Η Εργατική Πρωτομαγιά που σήμερα γιορτάζουμε είναι η ημέρα μνήμης των ιστορικών αγώνων του εργατικού κινήματος και του αίματος που κατατέθηκε σε αυτούς τους αγώνες.
Είναι η ημέρα, όπου οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν τα κοινά σύμβολα του αγώνα τους για την προσωπική και συλλογική τους αξιοπρέπεια, την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, την κοινωνική δικαιοσύνη ,τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου ,την ίδια τη Δημοκρατία.
Φέτος, η Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, όπως και όλους τους Έλληνες, σε βαθιά ανησυχία και αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα της πανδημίας.
Ο αγώνας για να μην αποτελέσει ο περιορισμός των ελευθεριών και των δικαιωμάτων τον νέο κανόνα και υπομονεύσει το μέλλον των επόμενων γενεών, είναι εξαιρετικά επίκαιρος.
Η μέρα αυτή ταυτόχρονα προάγει το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ενότητας, της συναδέλφωσης και του σεβασμού στις αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Ένα μήνυμα που γίνεται ακόμα πιο ισχυρό στις συνθήκες που βιώνει η κοινωνία μας, λόγω της πανδημίας.

Η προστασία των ευάλωτων ομάδων εργαζομένων, τα άτομα με αναπηρία που αναζητούν τις δικές τους ευκαιρίες στο εργασιακό περιβάλλον, η ισότητα σε ευκαιρίες μεταξύ ανδρών και γυναικών, η προστασία της υγείας των εργαζομένων, η εξάλειψη της ανασφάλειας και του εκφοβισμού στο χώρο εργασίας και η εργασιακή δικαιοσύνη είναι ορισμένα από τα ζητήματα για τα οποία οφείλουμε να παλεύουμε, καθημερινά, ώστε να δώσουμε περαιτέρω προοπτική και ευημερία στην κοινωνία.

Έχουμε χρέος απέναντι σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν σκληρά να καθιερώσουν δικαιώματα, να μην παύουμε να αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, συνεχίζοντας παράλληλα την προσπάθεια για την πρόοδο και την ανάπτυξη, ώστε να ανοίξουμε νέους δρόμους.
Οφείλουμε να δώσουμε αυτό τον αγώνα, γνωρίζοντας πως όσες φορές έχουμε κλονιστεί σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, άλλες τόσες έχουμε επιστρέψει ισχυρότεροι.
Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις