Παρέμβαση εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου: Η τράπεζα της Ελλάδος αγοράστηκε για να γίνει Δημοτική Πινακοθήκη “Σπύρου Βικάτου” και όχι “Μουσείο Σκλάβου”

Σε δημόσια παρέμβαση για το ζήτημα της χρήσης του πρώην κτηρίου της τράπεζας της Ελλάδος προχώρησε ο γνωστός Ζωγράφος και Εικαστικός Κώστας Ευαγγελάτος που ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είχε υπογράψει ώστε το συγκεκριμένο κτήριο να χρησιμοποιηθεί για Δημοτική Πινακοθήκη προς τιμήν του Σπύρου Βικάτου και όχι για “Μουσείο Σκλάβου”.

Ας δούμε όμως την αναφέρει ο Ζωγράφος και Εικαστικός Κώστας Ευαγγελάτος στη σελίδα του στο fb:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ-ΣΠΥΡΟΣ ΒΙΚΑΤΟΣ!!
Προς τους απανταχού συμπολίτες μου, φιλότεχνους που αυτές τις μέρες μου τηλεφωνούν επίμονα… Φίλοι μου με αφορμή την απόφαση για την μετατροπή του πρώην κτιρίου της Τραπέζης της Ελλάδος, που αγοράστηκε σε πολύ χαμηλή τιμή από τον Δήμο Αργοστολίου το 2009 μετά από συλλογή υπογραφών ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΏΝ και διανοουμένων, ώστε να γίνει Δημοτική Πινακοθήκη στην πόλη μας, το οποίο δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε, σε Μουσείο του γλύπτη Γεράσιμου Σκλάβου, σε μια δύσκολη πανταχόθεν περίοδο, όπως η σημερινή μόνο ευχές επίτευξης Έχω να δώσω. Βέβαια η ουσιαστική, νομική και ηθική πραγματικότητα είναι ως συνήθως άλλη…Αυτή τη φορά όμως δεν θα πέσω στην παγίδα να την αναφέρω με στοιχεία όπως το 2011 με ανοικτή μου επιστολή που δημοσιεύτηκε πανελλήνια . ( μπορείτε να την διαβάσετε στο portal της εφ. Ημερήσιος, με τίτλο -κάθε εμπόδιο για καλό…! Την χρονιά δηλαδή που αντι για Δημοτική Πινακοθήκη το κτίριο έγινε “αξιοπρεπές” Δημαρχείο. 10 χρόνια μετά την τεράστια απραξία επι του θέματος, ότι και να γίνει θάναι θετικό … Απλά μόνο αναφέρω την προσωπική άποψη και πρόταση η ονομασία του κτιρίου να είναι ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ-ΣΠΥΡΟΣ ΒΙΚΑΤΟΣ. Με πλήρη συναίσθηση σεβασμού, αισθητικής και ιστορικής γνώσης για τον φτωχό Αργοστολιώτη ζωγράφο που διέπρεψε επάξια στην εποχή του και δίδαξε για τριάντα χρόνια στην ΑΣΚΤ . Τιμητικά να μπορούν να ονομαστούν αίθουσες της Πινακοθήκης με ονόματα σημαντικών καλλιτεχνών και δωρεών, όχι παραχωρήσεων ή χρησιδανείων. Εφόσον βέβαια υπάρξει πλήρης και ισόβια νομική υπόσταση της ίδιας της Πινακοθήκης, όπως έχει γίνει σε όλες τις ανάλογες σοβαρές περιπτώσεις,,,Αυτά τα ολίγα μετ’ ευχών…!!

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις