Γιορτάζει η Παναγία η Μισοσπορίτισσα-Τα Εισόδια της Θεοτόκου

Γράφει ο Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

«Μισό’ φαγα, μισό σπειρα, μισό’ χω να περάσω» Τούτη την παροιμία λένε οι γεωργοί και ο απλός κόσμος, την ημέρα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, στις 21 του Νοέμβρη, εννοώντας πως οι γεωργοί έχουν μοιράσει σε τρία τη σοδειά της χρονιάς.

Στην Παλική γινόταν το ονομαστό πανηγύρι της Παναγίας, στο Σκηνιά. Τώρα γίνεται κάπως ελαττωμένο αυτά τα χρόνια, λόγω που ο ναός βρίσκεται υπό κατασκευή, έχοντας πάθει μεγάλες ζημιές από τους σεισμούς του 2014.

Γιορτάζουν όμως και άλλες εκκλησίες που έχουν προσκυνητάρι με την εικόνα των Εισοδίων, όπως του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα στα Μαντζαβινάτα. Η εικόνα βρίσκεται σε ξυλόγλυπτο θρόνο, αγιογραφημένη από τον Ληξουριώτη αρχιμανδρίτη αγιογράφο π. Παρθενίο Λουκέρη.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις