Ανακοίνωση-καταγγελία: Το υπ Παιδείας να σταματήσει τον εμπαιγμό και την κοροϊδία

. ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ TON ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Μετά την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση μέσα στο καλοκαίρι και το πρόσφατο τσάκισμα των όποιων δικαιωμάτων είχαν απομείνει για τους εκπαιδευτικούς στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, μετά τη, μέσα σε μια νύχτα, κατάργηση Διευθυντών Εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΑΙΘ) ξαναχτυπά με τη γνωστή τακτική του κλέφτη που χτυπά μέσα στη νύχτα. Με πρόσχημα την ορθή λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβρη ζητά από τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ να συνεδριάσουν μέσα στο καλοκαίρι και να ολοκληρώσουν έως της 14/08 (!!) τις υπηρεσιακές μεταβολές (υπεραριθμίες, τοποθετήσεις, συμπληρώσεις ωραρίων κτλ.) όλων των εκπαιδευτικών, ενώ οι υπηρεσίες υπολειτουργούν και τα σχολεία είναι κλειστά!

Είναι προκλητικό να μιλάει για ορθή λειτουργία των σχολείων προσπαθώντας να εξαπατήσει όλη την κοινωνία το ίδιο Υπουργείο που:

 1. Δεν έχει λάβει κανένα μέτρο και κανέναν σχεδιασμό ενόψει ανοίγματος των σχολείων το Σεπτέμβρη για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού με το ενδεχόμενο για δεύτερο κύμα πανδημίας να είναι πιθανό.

 2. Αντίθετα, με τις υποδείξεις των επιστημόνων, αυξάνει των αριθμό μαθητών ανά τμήμα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και καθιστά δυσκολότερο το σχηματισμό τμημάτων στα ολιγοθέσια σχολεία.

 3. Διατηρεί τα απαράδεκτα υψηλά όρια μαθητών ανά τμήμα σε Γυμνάσια και Λύκεια (27 + 10% με απόφαση προϊσταμένου), πράγμα που οδηγεί σε αυξημένο συγχρωτισμό, καταπατώντας κάθε επιστημονική σύσταση.

 4. Αντί να προχωρήσει σε μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις ώστε να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία το Σεπτέμβρη, συνεχίζει να κοροϊδεύει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς συντηρεί στην ανεργία – μισή δουλειά τους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους.

 5. Δεν έχει προχωρήσει σε μονιμοποιήσεις καθαριστριών, αντίθετα πετάει το μπαλάκι στους Δήμους, μεταφέροντας εκεί όλη την ευθύνη για την καθαριότητα των σχολείων, ενισχύοντας μάλιστα την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (πρόσφατη τροπολογία υπουργείου εσωτερικών).

Εξίσου σαθρό και ανυπόστατο, είναι και το επιχείρημα ότι πριν το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές του μονίμου προσωπικού.

Την ώρα που :

 • δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός τμημάτων (και τομέων στα ΕΠΑΛ) εφόσον οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρώνονται το Σεπτέμβρη.

 • τα σχολεία είναι κλειστά και οι σύλλογοι διδασκόντων δεν έχουν συνεδριάσει προκειμένου να κατανείμουν τις ώρες στο υπάρχον προσωπικό, να ξεκαθαριστούν οι ανάγκες σε ειδικότητες και διδακτικά αντικείμενα ανά σχολείο και να διαπιστώσουν και να δηλώσουν τα κενά και πλεονάσματα

 • δεν είναι δυνατόν να ενημερωθούν υπεύθυνα όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, καθώς βρίσκονται σε νόμιμη καλοκαιρινή άδεια, προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για τοποθέτηση.

το Υπουργείο ζητά από τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ να κάνουν κατανομή ωρών και αντικειμένων στο προσωπικό, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων συναδέλφων!

Κατανοούμε τη βιασύνη κυβέρνησης και Υπουργείου γιατί έχουν «ανοίξει» πολλές δουλειές για το Σεπτέμβρη, με την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης και όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που καλούνται να εφαρμόσουν.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα την εγκύκλιο και να προχωρήσει στις υπηρεσιακές μεταβολές μετά το άνοιγμα των σχολείων και αφού συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων, όπως μέχρι τώρα γινόταν, έτσι ώστε να υπάρχει η εικόνα των πραγματικών αναγκών στα σχολεία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ :

 • Καλεί τους αιρετούς καθώς και του υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς, να μην πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη διαδικασία καταπατώντας τα δικαιώματα των συναδέλφων.

 • Καλεί όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι στο ενδεχόμενο της παραβίασης των δικαιωμάτων τους.

 • Θα πραγματοποιήσει ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ.

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Αργοστόλι 04/08/2020

Η Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Σοφία Ποταμιάνου

Γιάννης Καππάτος
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις