Στο Αργοστόλι προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ “Χορευτικές αναμνήσεις στην Κεφαλονιά”

Της Κατερίνας Φωκά
Μια ακόμη όμορφη βραδιά από το Ριφόρτσο .παρακολουθήσαμε ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους αστικούς χορούς της Κεφαλονιάς και ταξιδέψαμε στο χρόνο όπου γνωρίσαμε άγνωστες πτυχές του τοπικού πολιτισμού.
Για τους χορούς στην προσεισμική Κεφαλονιά, μίλησε στον Γιώργο Μεσσάρη ο Σπύρος Αντωνάτος.
Μετά από, τουλάχιστον 100 χρόνια, ακούσαμε μουσική για Πόλκα, Μαζούρκα, Βαλς, Τανγκό και Φοξ που συνέθεσαν Κεφαλονίτες δημιουργοί όταν το Αργοστόλι, το Ληξούρι και η Λειβαθώ χόρευαν τους ίδιους χορούς που μεσουρανούσαν σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις.
Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, η ορχήστρα νέων Κεφαλονιάς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σωκράτη Μπένου μας “χάρισε”” μια όμορφη μουσική βραδιά.
Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση από τον Πολιτιστικό, Λαογραφικό, Ιστορικό Σύλλογο Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» και την ΚΕΔΗΚΕ.Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις