Ε.Α.Σ.: Ποιοι ντόπιοι Αγρότες κερδίζουν έκπτωση φόρου έως 2.100€

 Ε.Α.Σ.: Ποιοι ντόπιοι Αγρότες κερδίζουν έκπτωση φόρου έως 2.100€

      Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι  έκπτωση φόρου από 1.900€ έως 2.100€ κερδίζουν φέτος υπό προϋποθέσεις και οι ντόπιοι κατά κύριο Επάγγελμα Αγρότες.

     Οι φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2019 εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες και πληρούν τις προϋποθέσεις για να θεωρηθούν ως «κατ’ Επάγγελμα Αγρότες (Ελαιοπαραγωγοί, Αμπελουργοί,  Βοοτρόφοι,  Αιγοπροβατοτρόφοι ,  Δενδροκαλλιεργητές, Μελισσοκόμοι  Κηπευτικοπαραγωγοί και Ψαράδες)» δικαιούνται ετήσιας έκπτωσης φόρου χωρίς δικαιολογητικά.

     Υπενθυμίζεται ότι με διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά µε τη χορήγηση βεβαιώσεων Επαγγελματία  Αγρότη  από το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.) που εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αποσαφηνίζονται οι όροι ώστε να αποδοθεί η έκπτωση φόρου στους κατ’ Επάγγελµα Αγρότες.

      Συγκεκριμένα για τη χορήγηση βεβαίωσης εγγραφής στο Μ.Α.Ε.Ε., οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να προσκοµίζουν ως αποδεικτικά ασφάλισης τους από τον Ε.Φ.Κ.Α., εκτός της ασφαλιστικής ενηµερότητας ή της βεβαίωσης ασφάλισης οποιοδήποτε ηλεκτρονικό έγγραφο µπορεί να εκτυπωθεί από το e-Ε.Φ.Κ.Α που αποδεικνύει την ιδιότητα του ασφαλισµένου, το χρονικό διάστηµα ασφάλισης και την ηµεροµηνία έναρξης ασφάλισης.

        Επιπλέον σηµειώνεται ότι έχει διαβιβαστεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων  αρχείο µε τους Επαγγελµατίες Αγρότες, προκειµένου να προσυµπληρωθούν οι κωδικοί στο έντυπο Ε1, ώστε κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήµατος φορολογικού έτους 2019, να αποδοθεί η προβλεπόµενη έκπτωση φόρου. Στο εν λόγω αρχείο  συµπεριλαµβάνεται και η κατηγορία των συνταξιούχων Ε.Φ.Κ.Α. (πρώην Ο.Γ.Α.), οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις του Επαγγελµατία Αγρότη.

        Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις και ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων της ΕΝΩΣΗΣ που λειτουργούν καθημερινά (από 8 πρωί έως 4 απόγευμα) στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο στο Αργοστόλι.

       Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις