Δήλωση της Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Κατασκευών, Συγκοινωνιών και Υποδομών της Δημοκρατίας της Σερβίας κας Ζόρανα Μιχάιλοβιτς για την Αγιά Σοφιά

Δήλωση της Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Κατασκευών, Συγκοινωνιών και Υποδομών της Δημοκρατίας της Σερβίας κας Ζόρανα Μιχάιλοβιτς για την Αγιά Σοφιά:

«Ανησυχώ και λυπάμαι για την απόφαση των τουρκικών αρχών να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Η Αγιά Σοφιά είναι κομμάτι του παγκόσμιου πολιτιστικού θησαυρού, ένα βυζαντινό αριστούργημα που άλλαξε την ιστορία της αρχιτεκτονικής. Αυτό το υπέροχο κτίριο, εμποτισμένο με ιστορία, φέρει τις τοιχογραφίες του Ιησού Χριστού μέχρι και σήμερα. Ανεξάρτητα από την καταγωγή και το θρήσκευμά μας, ο καθένας μας μπορεί να αναγνωρίσει ένα κομμάτι του εαυτού του στην Αγιά Σοφιά.

Κάθε οικειοποίηση τέτοιου είδους βλάπτει όλους, ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός. Βλάπτει τα επιτεύγματα της ειρήνης, την αρχή του σεβασμού της διαφορετικότητας και της ανοχής. Σήμερα είναι αναγκαίο παρά ποτέ οι λαοί να είναι ενωμένοι και μονιασμένοι.»
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις