Η δήλωση του Υπουργού Πολιτισμού και Ενημερώσεις της Σερβίας, κου Βλάνταν Βουκοσάβλιεβιτς, για την Αγία Σοφία

Η δήλωση του Υπουργού Πολιτισμού και Ενημερώσεις της Σερβίας, κου Βλάνταν Βουκοσάβλιεβιτς, για την Αγία Σοφία:

«Με την απόφαση, η οποία επιτρέπει η εκ νέου αλλαγή του καθεστώτος του παγκόσμιου πολιτιστικού αγαθού, του Μουσείου της Αγίας Σοφίας, σε τζαμί, φαίνεται ότι το πάθος καταστέλλει τη σοφία.

Στον ιερό τόπο του Χριστιανισμού, ακόμα κι αν είναι μουσείο και οι δύο θρησκείες μαζί μπορούν να μαρτυρούν τη λαμπρότητα της πίστης στον Θεό. Εάν η πίστη που κάποτε κατακτώντας το χώρο με τη βία θέλει να συμπιέσει και να εκδιώξει την άλλη από αυτόν, τότε η καθημερινή πολιτική έχει νικήσει τη σοφία και τις διδασκαλίες τόσο του Ιησού όσο και του Μωάμεθ. Απομένει να πιστέψουμε στον τελικό και διαρκή θρίαμβο της λαμπρότητας της θρησκευτικής ανοχής πάνω στο σκοτάδι του πάθους των καθημερινών πολιτικών συμφερόντων.»
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις