ΕΙΣΗΓΗΣΗ προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων: Μέτρηση περιβαλλοντικών παραμέτρων σε περιοχές με κίνδυνο για την δημόσια υγεία

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

13/07/2020 τηλεδιάσκεψη, 12η συνεδρίαση 2020, θέμα 4ο

 

Μέτρηση περιβαλλοντικών παραμέτρων σε περιοχές με κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και τις μετρήσεις που έδωσε στην δημοσιότητα ο τοπικός Σύλλογος (συνημμένο 1), φρονούμε ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα προσφυγή στον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ προκειμένου να ελέγξει τον βαθμό προσβολής του περιβάλλοντος της περιοχής σε έδαφος, νερό και αέρα.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και στον ΧΑΔΑ Λευκάδας, διαδικασία που είχε εκκινήσει επί θητείας μας όπως φαίνεται στα συνημμένα (συνημμένο 2), πλην όμως πρόσφατα αφαίρεσε η νέα περιφερειακή αρχή την προβλεφθείσα πίστωση από τον προϋπολογισμό.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 1: Γνωστοποίηση από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Τεμπλονίου των αποτελεσμάτων αναλύσεων ακατέργαστων στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ που διοχετεύονται σε παρακείμενο ρέμα.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 2: Αλληλογραφία για ανάθεση στο ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» του έργου «Μέτρηση συγκέντρωσης επικίνδυνων παραμέτρων στο Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) στη θέση ‘Παλιές Αλυκές’ Λευκάδας».

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις