Ευτυχώς…  προλάβαμε !

Γράφει ο Ανδρέας Κολαϊτης (Διεθνολόγος & Τεχνολόγος Εφαρμογών Τουρισμού)

                                           Ευτυχώς…  προλάβαμε !

 

Διαβάζοντας στην αρθρογραφία της σημερινής ημέρας (07/7/20) την είδηση ότι ο Ιταλός  συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος, Ένιο Μορικόνε / Ennio Morricone  (1928-2020) με το ξεχωριστά  πολυποίκιλο μουσικό έργο –περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, κ.α-  είχε την προνοητικότητα πριν πεθάνει, να συντάξει τον επικήδειό του με τίτλο: «Εγώ, ο Ένιο Μορικόνε, έχω πια πεθάνει»,  ενστικτωδώς ξεφύσηξα!

– Ξεφύσηξα ανακουφισμένος σαν θυμήθηκα πως  το 2017  ο τότε Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Κεφαλονιάς, Ευάγγελος Κεκάτος προνόησε -εκ μέρους όλων των Κεφαλλήνων-  ν’ αποδώσει ελάχιστη τιμή για την εγνωσμένη φιλία του εκλιπόντος για το νησί της Κεφαλονιάς, όταν τον είχε επισκεφτεί στην οικία του στη Ρώμη!

 –  Με απλά λόγια… όχι εκ των υστέρων ή αν προτιμάτε ωσάν “μετά Χριστόν Προφήτης”!

 –  Να θυμήσουμε ότι ο Ένιο Μορικόνε είχε επενδύσει μουσικά την άκρως επιτυχημένη Ιταλική τηλεοπτική σειρά με τίτλο… ”Cefalonia”, παραγωγής 2005 που προβλήθηκε σε: Iταλία (R.A.I 1), Γαλλία, Ιαπωνία, Ουγγαρία, Φιλανδία, και αλλαχού μέσω DVD.

–  Η σειρά πραγματεύοταν την σφαγή της Ιταλικής μεραρχίας Άκουι (“Acqui”) στην Κεφαλονιά το Σεπτέμβριο του 1943 από τα Γερμανικά στρατεύματα της μεραρχίας Εντελβάϊς (“Edelweiss”).-

 

Πηγές:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=A5_gji1XCuQ
  2. https://www.youtube.com/watch?v=iQZvg7TTLvY
  3. https://www.youtube.com/watch?v=I02UViWEvJI
  4. https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/226260/ego-o-enio-morikone-exo-pia-pethanei-o-synthetis-egrapse-ton-epikideio-toyΑπαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις