ΝΑ παρθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα για την ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ την επόμενη σχολική χρονιά

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Την Δευτέρα 29 /6/20 στα γραφεία της ΕΛΜΕ ΚΙ, το Δ.Σ. πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων σχολείων και από  τους τρεις δήμους της Κεφαλονιάς, καθώς και εκπαιδευτικών.

Μετά από διαλογική συζήτηση πάνω στο Νέο Νόμο για την Παιδεία, τις αντιδραστικές αλλαγές στα αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα, την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία, τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία τους από την επόμενη σχολική χρονιά καταλήξαμε στα παρακάτω :

 • Καταδικάζουμε τον πρόσφατο Νόμο με την παραπλανητική στόχευση την «αναβάθμιση» του Σχολείου. Απαιτούμε να καταργηθεί αυτός ο Νόμος και να μην εφαρμοστούν οι Αλλαγές στα Ωρολόγια και Αναλυτικά Προγράμματα.
 • Αποφασίστηκε, επιπλέον, ευρείες αντιπροσωπίες από συλλόγους γονέων ανά Δήμο μαζί με το ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ, να απευθυνθούν σε κάθε έναν από τους Δημάρχους ξεχωριστά, καθώς και στον Αντιπεριφεριάρχη  και να απαιτήσουν να παρθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την προστασία της υγείας των μαθητών και εκπαιδευτικών για την ερχόμενη σχολική χρονιά, να αξιοποιηθεί ο χρόνος των θερινών διακοπών και  να γίνουν πάραυτα οι κατάλληλες παρεμβάσεις σε :
  • Καθαριότητα-Απολύμανση: Άμεση πρόσληψη και μονιμοποίηση όλου του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στο νομό μας.
  • Ασφάλεια σχολείων : Διορισμός φυλάκων, συντηρητών. Πραγματοποίηση απαραίτητων επισκευών.
  • Ασφαλείς Μεταφορές μαθητών : εξασφάλιση μεγαλύτερου αριθμού δρομολογίων (διπλασιασμός) στα περιφερειακά και αστικά δρομολόγια, άμεση επίλυση προβλημάτων κυκλοφορίας (πχ Φαραώ).
  • Επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Σύγχρονα ασφαλή κτίρια και υποδομές Άμεση, ανέγερση σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτηρίων για τα : ΓΕΛ Ληξουρίου, 2ο και 3ο γυμνάσια Αργοστολίου, Γυμνάσιο-Λύκειο Πάστρας, και Γυμνάσιο Λύκειο Μεσοβουνίων, μηχανουργείο ΕΠΑΛ Ληξουρίου κ.α. που εκκρεμούν εδώ και χρόνια Με διαδικασίες “fast track”, να παραδοθούν μέχρι 15/8/2020 όλα τα υπό επισκευή σεισμόπληκτα σχολεία  και να  νοικιαστούν κατάλληλοι χώροι για όπου χρειαστεί.

Αργοστόλι 3/7/2020

                                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕΚΙ

Η Πρόεδρος

Σοφία Ποταμιάνου

 

Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Καππάτος

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις