Συνάντηση με την Υφυπουργό κ. Μιχαηλίδου για την ενίσχυση της Ένωσης ΑμεΑ «Υπερίων»

Συνάντηση με την Υφυπουργό κ. Μιχαηλίδου για την ενίσχυση της Ένωσης ΑμεΑ «Υπερίων»

Σήμερα το μεσημέρι είχα προγραμματισμένη συνάντηση με την  Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αντικείμενο της συνάντησής μας ήταν η οριστικοποίηση της χρηματοδότησης με 40.000 ευρώ μιας κρίσιμης υποδομής για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), τις οικογένειές τους και όλους τους συμπολίτες μας που τα στηρίζουν στο νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Τους προηγούμενους μήνες η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων ατόμων με αναπηρία «Υπερίων» με έδρα το Ληξούρι, ζήτησε να υπάρξει κινητοποίηση προς την κατεύθυνση της ενίσχυσής της, για την επισκευή ακινήτου που θα αποτελέσει τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ στο νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης και συγκεκριμένα στο Ληξούρι.

Στο νομό μας, όσο και συνολικά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη δομή και είναι πολύ κρίσιμο για τα ΑμεΑ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ να δημιουργηθεί.

Εκεί τα ΑμεΑ θα μπορούν να φιλοξενούνται σε πολύ καλές συνθήκες και να έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται ώστε αφενός να διευκολυνθούν στην καθημερινότητά τους οι οικογένειες με ΑμεΑ που δε μπορούν να τα στηρίξουν επαρκώς, αφετέρου να αποφευχθούν οι συνθήκες ιδρυματοποίησης που δημιουργούνται σε κλειστές δομές φιλοξενίας ΑμεΑ στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Μετά από πολλές προσπάθειες και συνεργασία τους προηγούμενους μήνες τόσο με το γραφείο της Υφυπουργού κ. Μιχαηλίδου, όσο και με την Ένωση ΑμεΑ «Υπερίων», είμαστε κοντά σε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα, η σημασία του οποίου είναι αυτονόητη αν σκεφτεί κανείς ότι καμία τέτοια δομή δεν υπάρχει σε όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και φέρνει τα νησιά μας στην πρωτοπορία σε ένα βασικό τομέα άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Η κ. Υφυπουργός με διαβεβαίωσε ότι η υπόθεση εξελίσσεται θετικά και σύντομα θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το έργο αυτό θα επιτρέψει στην Ένωση ΑμεΑ «Υπερίων» να αποκτήσει τις πιστοποιήσεις εγκαταστάσεων υποστήριξης ΑμεΑ για τη συμμετοχή της Ένωσης σε άλλα προγράμματα και δράσεις, για τις οποίες η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Είμαι βέβαιος ότι εκφράζοντας κάθε πολίτη των νησιών μας, απευθύνω τις ευχαριστίες μου στην Ένωση ΑμεΑ «Υπερίων» και στην Πρόεδρο και «ψυχή» της Ένωσης κ. Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου, καθώς με τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειές της συμπληρώνει και καλύπτει διαχρονικές αδυναμίες της Ελληνικής Πολιτείας στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και ειδικότερα της μέριμνας για τα ΑμεΑ. Με την ενεργή στήριξη της Κοινωνίας των Πολιτών και των οργανώσεών της, μπορούν να επιτευχθούν σημαντικά πράγματα για τα νησιά μας.

Θερμές ευχαριστίες στην Υφυπουργό κ. Μιχαηλίδου και στην συμπατριώτισσά μας συνεργάτη της κ. Μενεγάτου, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα της Ένωσης ΑμεΑ «Υπερίων». Θα πρόκειται για τη σημαντικότερη άμεση παρέμβαση των τελευταίων ετών από την κεντρική κυβέρνηση για τα ΑμεΑ στα νησιά μας, τόσο σε συμβολικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Αυτό αποδεικνύει ότι παρά τις μεγάλες δημοσιονομικές δυσκολίες που προκαλεί ήδη η κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας και των εσόδων του κράτους λόγω του κορονοϊου, η κυβέρνηση φροντίζει ώστε η κοινωνική πολιτική να συνεχίσει να ασκείται με έργα ουσίας υπέρ των συμπολιτών μας που την έχουν πραγματικά ανάγκη.

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις