Σε νέα προοπτική η προστασία και ανάδειξη των αρχαίων μνημείων της Ιθάκης

Σε νέα προοπτική η προστασία και ανάδειξη των αρχαίων μνημείων της Ιθάκης

Την ανάδειξη και προστασία των αρχαίων μνημείων στη θέση Σχολή Ομήρου – Άγιος Αθανάσιος Βορείου Ιθάκης περιλαμβάνει η νέα προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης, του Δήμου Ιθάκης και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η νέα Προγραμματική Σύμβαση έχει ως αντικείμενο τις εφαρμογές των μελετών για την συντήρηση και στερέωση των αρχαίων μνημείων αλλά και τη δημιουργία εσωτερικών διαδρόμων για τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων.

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων οφείλει να συμβάλλει χρηματοδοτώντας την νέα προγραμματική σύμβαση, ώστε να προχωρήσει η ολοκλήρωση του έργου στη θέση Σχολή Ομήρου – Άγιος Αθανάσιος Βορείου Ιθάκης», δήλωσε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις