Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου

Στην 11η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Παρασκευή 12 Ιουνίου ελήφθη ομόφωνη απόφαση για την υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης στα υγειονομικά πρωτόκολλα, σε συνεργασία με το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μετά την έκδοση της υπ΄αρίθ. 1881/29-05-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄/2084/30-05-2020) «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19».

Η τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις κύκλους ως εξής:

  • Ξενοδοχεία – Καταλύματα

  • Μεταφορές

  • Εστίαση

  • Πράκτορες – Ξεναγοί

Για την ακριβή ημέρα και ώρα έναρξης της τηλεκπαίδευσης θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση. Σημαντική ωστόσο κρίνεται η συνδρομή όλων των συλλογικών φορέων των εμπλεκόμενων κλάδων και παρακαλούνται όπως αποστείλουν (στο alexakis@pin.gov.gr, τηλ. Επικοινωνίας 26613 62116) στοιχεία των μελών τους (ονοματεπώνυμο/επωνυμία και email), τα οποία εν συνεχεία θα αποσταλούν με ευθύνη της ΠΙΝ στην υπεύθυνη του προγράμματος κα Σκαναβή, ώστε όλοι οι ωφελούμενοι να λάβουν οδηγίες εγγραφής στην πλατφόρμα, καθώς και πληροφορίες πλοήγησης και πρόσβασης σε σχετικό υλικό.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι έχουν προβλεφθεί χώροι σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για όσους ωφελούμενους δεν διαθέτουν δυνατότητα παρακολούθησης με ίδια μέσα, για το οποίο επίσης θα εκδώσουμε σχετική ανακοίνωση. Σημειώνουμε ότι θα τηρηθούν αυστηρά οι προβλεπόμενοι κανόνες συνάθροισης.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεκτιμώντας την αβεβαιότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο, προβαίνει στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την κάλυψη της σχετικής δαπάνης.

Από το Γραφείο Τύπου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις