Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά! Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τα μέτρα που, με αφορμή τον κορονοϊό, «ήρθαν για να μείνουν», καθώς και όλο τον πακτωλό που μοιράζεται στους μονοπωλιακούς ομίλους, με το λογαριασμό στο λαό. Οι οικονομικοί κολοσσοί θα επωφεληθούν ξανά, αφού, μαζί με τις κυβερνήσεις τους, διέλυσαν τα δημόσια συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο θάνατο και την εγκατάλειψη. Είναι οι ίδιοι που θρέφουν το ρατσισμό, που «δεν αφήνουν τους λαούς να αναπνεύσουν», που γεννούν τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους.

Ζούμε μια νέα κρίση, που οφείλεται στην συσσώρευση κερδών στα χέρια λίγων. Θέλουν να σαρώσουν όποιο εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει όρθιο από την προηγούμενη οικονομική κρίση, αλλά και από την «κανονικότητα» της όποιας ανάπτυξής τους των τελευταίων ετών. Μετά από τόσους νεκρούς η Κομισιόν αποφάσισε, ότι είναι «χαμηλός ο κίνδυνος του κορονοϊού στους εργαζόμενους». ΣΕΒ, εργοδοσία, προσθέτουν νέες αντεργατικές ρυθμίσεις, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), στο μέχρι τώρα οπλοστάσιό τους. Η ΝΔ, σήμερα, συνεχίζει το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το «Ταμείο Ανάκαμψης» της ΕΕ και η κρατική παρέμβαση έχουν ως στόχο τη σωτηρία της κερδοφορίας και συνοδεύεται με μέτρα διαρκείας, νέα μνημόνια. Μας καλούν να ξεχάσουμε τη σταθερή εργασία με 8ωρο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να αποδεχτούμε ως αναγκαιότητα τη σύγχρονη σκλαβιά, τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την τηλεργασία, να συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα. Ζητάνε «ομοψυχία», διαλαλούν πως τάχα είμαστε στην ίδια όχθη, για να υποταχθούμε στους δικούς τους στόχους, στη δική τους αντεργατική πολιτική. Η περίοδος της πανδημίας απέδειξε, ότι χωρίς εργαζόμενους η οικονομία δεν κινείται. Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, η ηγεσία της ΓΣΕΕ «βαράνε στον ίδιο σκοπό», διαμορφώνουν μαζί με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στα εργατικά δικαιώματα.

Έχουμε πληρώσει ήδη αρκετά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Δεν αποδεχόμαστε την κανονικότητά τους!

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων.
  • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία.
  • Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
  • Καμία απόλυση. Καμία δυσμενής μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

Οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, για να μη ματώσουμε ξανά για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας. Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας για δουλειά με δικαιώματα.

Αργοστόλι 11/06/2020

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Δημήτρης Μαντζουράτος Σοφία Μισαηλίδου

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις