ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα υπέρ των δυσπρόσιτων και της δίκαιης μοριοδότησης & κατάταξης των σχολείων του Νομού!!!

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα υπέρ των δυσπρόσιτων και της δίκαιης μοριοδότησης & κατάταξης των σχολείων του Νομού!!!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την αγνόηση των εκπαιδευτικών αναγκών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, στο ζήτημα των δυσπρόσιτων σχολείων και από την κυβέρνηση της ΝΔ. Συγκεκριμένα, με το ΦΕΚ 2139 / 3-06-2020, συμπληρώνεται η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ (ΥΠΕΘ, υπ’ αρ. 133529/ΓΔ4/7-8-2018), συνεχίζοντας τον αποχαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτων μιας σειράς σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού. Επίσης, διατηρείται η απαράδεκτη κατάταξη στις κατηγορίες και τη μοριοδότηση που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση. Κι αυτά συμβαίνουν όταν στην πράξη κρίθηκε πως η υποστελέχωση (πχ. σε όλα τα σχολεία της περιοχής των Μεσοβουνείων αλλά και αλλού) «χτύπησε κόκκινο» μετά τον αποχαρακτηρισμό.

Όπως είχαμε επισημάνει:

–                           Δημιουργούνται πρόσθετες δυσκολίες στην ίδρυση τμημάτων. Ο αριθμός των μαθητών για να συγκροτηθεί τμήμα συναρτάται με τον χαρακτηρισμό του σχολείου. Το ίδιο ισχύει και για τα μόρια που αυτό δίνει στους εκπαιδευτικούς. Στην πραγματικότητα με την αναμοριοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρεί η ΝΔ, είχαμε μαζική υποβάθμιση των σχολικών μονάδων, με συνακόλουθο αποτέλεσμα την αύξηση του απαιτούμενου αριθμού των μαθητών για τη συγκρότηση των τμημάτων.

–                           Διευκολύνονται νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις κάθε είδους τμημάτων και, στην πορεία, σχολείων.

–                           Μειώνεται η οργανικότητα αλλά και μεγαλώνει η δυσκολία στελέχωσης των πρώην δυσπρόσιτων σχολείων με μόνιμους ακόμη και με αναπληρωτές καθηγητές. Διότι, προφανώς, για τα αποχαρακτηρισμένα δυσπρόσιτα συνεχίζει να μην υπάρχει το κίνητρο της διπλής μοριοδότησης της προϋπηρεσίας. Δημιουργούνται, έτσι, επιπρόσθετα προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων που σε συνδυασμό με άλλα (κτηριακό, συγκοινωνίες, καταργήσεις οδοιπορικών κ.α.) συμβάλλουν στην υποβάθμισή τους.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ συνεχίζει τον αγώνα:

–                           Για επαναφορά του δυσπρόσιτου στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπήρξε αποχαρακτηρισμός (είτε τώρα πχ. Μεσοβούνεια είτε παλαιότερα πχ. Πάστρα).

–                           Για να γίνει αποδεκτή η κοινή απόφαση των εκπαιδευτικών σωματείων και των υπηρεσιακών συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ – ΠΥΣΠΕ) Κεφαλονιάς – Ιθάκης, για ενιαία και σωστή μοριοδότηση των σχολείων, με αποκατάσταση των μειώσεων των μορίων και της κατηγορίας των σχολείων.

Να εκδοθεί άμεσα νέο ΦΕΚ που να περιλάβει τις αναγκαίες διορθώσεις!!!

Αργοστόλι 05/06/2020

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Δημήτρης Μαντζουράτος Σοφία Μισαηλίδου

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις