Ε.Α.Σ.: Απλοποιήθηκε η διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης Επαγγελματία Αγρότη

Ε.Α.Σ.: Απλοποιήθηκε η διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης Επαγγελματία Αγρότη

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι πιο απλή από ποτέ γίνεται η διαδικασία έκδοσης Βεβαίωσης Επαγγελματία Αγρότη.

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών εξυπηρέτησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.) τίθεται σε εφαρμογή ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.  Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εκδίδουν ψηφιακά τη Βεβαίωση μέσω του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου τους στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση https://contextapps.minagric.gr/maae/logininternal.zul

Η Βεβαίωση, η οποία δεν χρειάζεται περαιτέρω επικύρωσης, ισχύει για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020 με στοιχεία του φορολογικού έτους 2018.

Αφορά Ελαιοπαραγωγούς, Αμπελουργούς, Κτηνοτρόφους, Μελισσοκόμους, Δενδροκαλλιεργητές, Κηπευτικοπαραγωγούς και Ψαράδες, για τους οποίους έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι έλεγχοι από το Τμήμα Διαχειρίσεων Βάσεων Δεδομένων της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Τμήμα Υποστήριξης του Μητρώου Αγροτών &Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του Υ.Α.Α.Τ. και οι Α.Φ.Μ. τους έχουν αποσταλεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) για τον χαρακτηρισμό των Δικαιούχων ως Επαγγελματίες Αγρότες προς συμπλήρωση των κωδ. 37 & 38 του Ε1 της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2019.

Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση έκδοσης βεβαίωσης Επαγγελματία Αγρότη είναι η υποβολή Αίτησης ΟΣΔΕ η εμπρόθεσμη φετινή υποβολή της οποίας είναι έως Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι ΘιακοΚεφαλονίτες Παραγωγοί, μπορούν να προσέρχονται για διευκρινήσεις στο Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων ΟΣΔΕ και στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων της ΕΝΩΣΗΣ που λειτουργούν καθημερινά (από 8 πρωί έως 4 απόγευμα) στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ, στη παραλιακή λεωφόρο στο Αργοστόλι.

Από Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις