Αποχώρησε η “Ισχυρή Κεφαλονιά” από το Δ.Σ.: «Δεν συζητάμε χωρίς την εφορία αρχαιοτήτων για το τάφο των Τζαννάτων»

Αποχώρησε επιδεικτικά από το δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου η παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν μείζονα θέματα που αφορούν την αρχαιολογική κληρονομιά της Κεφαλονιάς να γίνονται «αντικείμενο διαχείρισης» από τον ιδιώτη πλέον Μάκη Μεταξά (πρ. δήμαρχο) χωρίς την παρουσία της εφορίας αρχαιοτήτων.

Περεταίρω, η μεγαλύτερη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου ξεκαθάρισε ότι είναι ασόβαρο και κωμικό τα αρχαιολογικά ζητήματα να συζητούνται στο κορυφαίο θεσμικό όργανο αυτοδιοίκησης του νησιού χωρίς να έχει προσκληθεί η αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία.

Πηγές της παράταξης Παρίση αναφέρουν ότι  εν έτει 2020 η πολιτιστική κληρονομιά μας επιβάλλεται να αποτελεί κομμάτι των αρμοδιοτήτων των επίσημων φορέων και να σταματήσουν τα «παιχνίδια» ιδιωτών ή των όποιων συμφερόντων.

Αναδημοσίευση από το ekefalonia.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις