Διάσπαση της 6ης Υ.πε

Εν αναμονή της ψήφισης σχετικής τροπολογίας, η οποία εντάσσεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του Covid_19, η “Επτανησιακή Πρωτοβουλία” διαπιστώνει πως η κυβερνητικός σχεδιασμός για την επανασύσταση των Υγειονομικών Περιφερειών, δεν επιφέρει καμία ουσιαστική διαρθρωτική μεταβολή, αφού η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μετά την διάσπαση ουσιαστικά της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, απλώς μετακινείται στην Υγειονομική Περιφέρεια  που περιλαμβάνει τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά, με έδρα την Πάτρα.

Παρατείνεται δηλαδή το ισχύον καθεστώς και δεν διαφαίνεται η αποκατάσταση της αυτονομίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στον υγειονομικό χάρτη της χώρας.

Ως εκ τούτου, η παράταξη μας επανέρχεται στην πάγια τοποθέτηση της για την επανασύσταση της υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, θέση την οποία εισηγηθήκαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και προέκυψε σχετικό ψήφισμα στην συνεδρίαση της 30ης Μαρτίου 2020.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας πιστοποιήθηκε πρόσφατα ως νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς για τον Covid_19,  γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο την δυναμική του αιτήματος, όπου μαζί με τις ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας μας λόγω νησιωτικότητας και την υποδοχή μεγάλου όγκου επισκεπτών κατά την θερινή περίοδο, επιβάλλουν άμεσα την διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης όλων στην τριτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Από το Γραφείο Τύπου

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις