Αίτηση για ενημέρωση οφειλετών και οικονομικής κατάστασης ΔΕΥΑΚ

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Αίτηση

Του Ευάγγελου Β. Βαλλιάνου,

δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ληξουρίου με την «Λαϊκή Συσπείρωση», διπλ. Πολιτικού Μηχανικού και μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ.

ΘΕΜΑ: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ»

Επανειλημμένα, τόσο γραπτά με αίτηση προς τη ΔΕΥΑΚ από τον περασμένο Φλεβάρη, όσο και προφορικά πάνω από τρεις φορές, σας έχουμε ζητήσει να μας δώσετε στοιχεία σχετικά με την οικονομική κατάσταση της εταιρείας και σχετικά με τις οφειλές ιδιωτών και εταιρειών προς την ΔΕΥΑΚ. Σας τονίζουμε ότι το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ και κάθε δημοτικής εταιρείας είναι υπόλογο εκ του νόμου σχετικά με την οικονομική διαχείρισή της.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την άρνηση σας να μας δώσετε τα προαναφερόμενα στοιχεία, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δε συνεπάγεται δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, όπως επανειλημμένα και λανθασμένα έχετε ισχυριστεί.

Αντί αυτών, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ με τηλεδιάσκεψη αποφασίσατε κατά πλειοψηφία (με μόνη αρνητική ψήφο του υπογραφόντα) να ζητήσετε τη γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη(!) σχετικά με τη γνωστοποίηση στο Δ.Σ. τη ΔΕΥΑΚ των οφειλών των ιδιωτών προς την εταιρεία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο θέλετε ουσιαστικά να παραπέμψετε το θέμα αυτό στις Ελληνικές Καλένδες.

Μάλιστα, στις 30 Γενάρη του 2020 ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Στ. Σπαθής σε συνέλευση των κατοίκων της Τ.Κ. Σκάλας προέβη, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης . Παραθέτω τις δηλώσεις αυτές, όπως ακριβώς δημοσιεύθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ:

«Η επιχείρηση κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα. Το χρέος της είναι 14 εκ. ευρώ και αποτέλεσε για μένα μια αφορμή για να αναλάβω την προεδρία. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα τα καταφέρω σε μεγάλο βαθμό, αλλά θέλω και την βοήθεια όλων σας και κυρίως των συναδέλφων μου επαγγελματιών. Τα χρέη των επιχειρήσεων στη ΔΕΥΑΚ φτάνουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Ξέρω ότι υπάρχουν συνάδελφοι με οικονομικά προβλήματα, αλλά και στρατηγικοί κακοπληρωτές, που εδώ και μια δεκαετία σχεδόν εκμεταλλεύονται πολιτικές καταστάσεις και δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους….».

  • Επειδή οι παραπάνω δηλώσεις είναι πολύ σοβαρές σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης,
  • Επειδή ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, αλλά και ως αιρετός έχω δικαίωμα να γνωρίζω την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης προκειμένου να ασκήσω αποτελεσματικά τα καθήκοντα μου,

Ζητώ, για μια ακόμη φορά,  εντός εύλογου χρονικού διαστήματος :

1) Να μου παρασχεθεί πλήρης κατάλογος με τα πλήρη στοιχεία των οφειλετών της ΔΕΥΑΚ μέχρι σήμερα ( φυσικών και νομικών προσώπων ) των οποίων η οφειλή τους ανέρχεται από 2.000 ευρώ και άνω καθώς και να μου γνωρίσετε από πότε υφίσταται η οφειλή του καθενός εξ αυτών .

2) Να μου γνωρίσετε ποιοι εξ αυτών έχουν προβεί σε ρύθμιση της οφειλής τους και για τους λοιπούς σε ποιες νόμιμες ενέργειες έχετε προβεί για την είσπραξη των οφειλών τους.

3) Να μου γνωρίσετε το υπόλοιπο χρέος της ΔΕΥΑΚ (που σύμφωνα με τις δηλώσεις σας ανέρχεται σε 7.000.000 ευρώ) τι ακριβώς αφορά.

Ληξούρι, 27/5/2020

Βαγγέλης Β. Βαλλιάνος

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις