Επίσημη Ανακοίνωση του Αριστοφανικού Γραφείου Κωμωδίας τού Τμήματος Κλαυσίγελου

Επίσημη Ανακοίνωση

του Αριστοφανικού Γραφείου Κωμωδίας τού Τμήματος Κλαυσίγελου

Επειδή μετά την εισβολή Τουρκικού στρατού και την κατάληψη Ελληνικού εδάφους στον Έβρο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πότε ακριβώς θα ζητήσουμε συγγνώμη… μερικές χρήσιμες συμβουλές ως τότε : στρατού και την κατάληψη Ελληνκο

Μένουμε ασφαλείς !!!

Μοιράζουμε γάντια και μάσκες κ α ι στους Τούρκους που εισέβαλαν στο Ελληνικό έδαφος.

Ας αντιμετωπίσουμε σθεναρά… μια τέτοια πρόκληση !

Έλληνες! Τα πράγματα είναι σοβαρά!
Ούτε σπιθαμή γης εμείς ………πιό κοντά ο ένας από τον άλλο πέραν του ενάμισυ μέτρου !

Και ψηλά τις μάσκες ! Μέχρι το ύψος των ματιών· όχι να κρέμονται.

Καταγγέλουμε δε –έντονα!- το γεγονός, πως οι Τούρκοι στρατιώτες που κατέλαβαν το “πέταλο” τού Έβρου, είναι χωρίς αντισηπτικά, και δεν κρατάνε αποστάσεις !

-Το καταγγέλουμε έντονα…-

Τέλος να τους ευχηθούμε –μιά που τρώγωντας έρχεται- καλή όρεξη !

Αφιερωμένο σε όσους την μάσκα την φοράνε στην συνείδηση·

η μούρη ακολουθεί …

Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος

Ηθοποός Σκηνοθέτης Εικαστικός

Σ’αυτό διαφέρει κυρίως, ο Πατέρας τής Παγκόσμιας Κωμωδίας Αριστοφάνης,

από το Ρωμαϊκό κωμικό θέαμα, στο ότι το αστείο του, φέρει υποδορίως υπαρξιακή ανησυχία τέτοια, που η ανάγκη της πάει βαθειά, ως την “σκοτεινή ρίζα τής ανθρώπινης κραυγής”· τον πόλεμο· (και δη τον Πελοποννησιακό, της εποχής του).

Το στοιχείο αυτό ορίζει και τον κλαυσίγελο που μπορεί να έχει κανείς, όταν για την εισβολή Τουρκικού στρατού σε Ελληνικό έδαφος και την κατοχή τού 16 στρεμμάτων στρατηγικού “πετάλου” του Έβρου, (που (;) θα γινόταν αυτό και δεν θα ξεσηκωνόταν το άπαν σύμπαν!;) ο αρμόδιος υπουργός άμυνας δηλώνει : “…μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα…” επιβεβαιώνοντας πως αν επρόκειτο για ένα πράγμα να κατηγορήσει κανείς τους Έλληνες πολιτικούς της εποχής μας, αυτό θα ήταν πως είναι πολεμοχαρείς ( ! ), αφού με την ειρηνολαγνεία τους –ανοίγοντας την όρεξη του αντιπάλου- φέρνουν τον πόλεμο πιό κοντά.

Ένα ωστόσο χρηστικό ωφέλημα που προκύπτει από την όλη κατάσταση, είναι πως την ίδια εμπιστοσύνη που μπορούμε να τους έχουμε για τα εθνικά θέματα, μπορούμε και για τα θέματα υγείας· “καραντίνας”, “εμβολίων”, “πανδημίας”.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις