«Κρείττον του λαλείν το σιγάν» γνωστέ – άγνωστε Κουκουλοφόρε…

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν» γνωστέ – άγνωστε Κουκουλοφόρε…

H Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ληξουρίου καταγγέλλει τον άθλιο και παλιάς κοπής αντικομουνισμό που εκδηλώνεται τις τελευταίες μέρες από κουκουλοφόρους του διαδικτύου. Αφορμή γι’ αυτή την νέα επίθεση, στάθηκε η αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση των  «αδελφών» παρατάξεων στο Δήμο Ληξουρίου, σχετικά με την χιλιοκαταδικασμένη από την παράταξή μας (χρόνια τώρα και όχι μόνο σήμερα και όχι μόνο κατά περίπτωση) διαδικασία, των απευθείας αναθέσεων καθώς και την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου να απειλεί με διώξεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια να σπιλωθεί η μοναδική λαϊκή φωνή στο Δ.Σ. και οι κρυστάλλινες λαϊκές της θέσεις με προβοκάτσιες, αθλιότητες και χυδαίους χαρακτηρισμούς. Η γραμμή που δίνει ο κουκουλοφόρος είναι, να μην μιλάει η Λαϊκή Συσπείρωση γιατί «….δεν αντέχει η μικρή μας κοινωνία διχασμούς…» ή ότι «…πρέπει να βοηθήσουμε όλοι τον Κατσιβέλη (δήμαρχο της ΝΔ) να στήσει το νέο Δήμο Ληξουρίου…».  Αυτή η γραμμή είναι απόλυτα συμβατή με την γραμμή της κυβέρνησης της ΝΔ «να βάλουμε όλοι μαζί πλάτη για να βγούμε από την νέα κρίση», αλλά και με την αντίστοιχη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ «θα λογαριαστούμε μετά…» που στόχο έχουν  να «μαζευτεί» ο λαός και να μην διεκδικήσει και να πληρώσει για άλλη μια φορά τα σπασμένα. Στην προσπάθειά του αυτή, μάλιστα, ο άθλιος κουκουλοφόρος,  κατασυκοφαντεί καθημερινούς αγωνιστές που παλεύουν ενάντια σε κάθε αντεργατική αυθαιρεσία με κάθε κόστος (στην διάθεσή του οι μέχρι τώρα διώξεις τους) και με φανερό το πρόσωπο. Χαρακτηρίζει τον συνδικαλισμό «προνόμιο»  και τη λαϊκή αντιπολίτευση και διεκδίκηση «πατρονάρισμα» της κοινωνίας (ποιοι άλλοι άραγε το λένε αυτό;). Η στοχοποίηση  και οι διώξεις άλλωστε είναι συχνό «προνόμιο» όσων μπαίνουν στο μάτι της εργοδοσίας και όχι όσων τη λιβανίζουν και τη «γλείφουν».

Είναι πλέον πολύ φανερό ότι η εργοδοσία και τα τσιράκια της θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να χτυπηθεί και να συκοφαντηθεί με κάθε τρόπο η μοναδική ελπίδα και καθαρή φωνή των εργαζομένων, ιδιαίτερα τώρα που ετοιμάζουν νέα επίθεση ενάντιά τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο και ιστορικά αποδεδειγμένο ότι κάθε φορά που ετοιμαζόταν νέα επίθεση στους εργαζόμενους από την πλουτοκρατία, οξυνόταν αυτόματα και ο χυδαίος αντικομουνισμός και οι επιθέσεις στην εμπροσθοφυλακή  του λαϊκού κινήματος, που είναι πάντα οι κομουνιστές.

H Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ληξουρίου που στηρίζεται από το ΚΚΕ και άλλους αγωνιστές, θα συνεχίσει να προβάλλει και να διεκδικεί στο Δ.Σ. όλα τα λαϊκά προβλήματα (Υγεία- Μαντζαβινάτειο, Παιδεία, Αντισεισμική, Αντιπλημμυρική και αντιπυρική ασφάλεια, Υποδομές, Πολιτισμός Αθλητισμός κ.α), που βρίσκονται στον αντίποδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που προωθούν και υπερασπίζονται και οι τρεις άλλες αστικές παρατάξεις ως αντιστοιχίες των κομμάτων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που τους στήριξαν σε συνδυασμό και ξεχωριστά. Γιατί, και στον μικρό τόπο που ζούμε, υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα που παρασιτούν σε βάρος του Λαού και των αναγκών του. Όσο και αν λένε τώρα πως είναι «αυτοδιοικητικοί» και «ανεξάρτητοι» (όταν δεν ομολογούν δημόσια ότι αλληλοϋποστηρίζονται), όσο και αν σκιαμαχούν γιατί δεν συμμετέχουν στην διαχείριση της εξουσίας (αλήθεια ως δήμαρχοι και σύμβουλοι δεν έχουν ψηφίσει απευθείας αναθέσεις;), δεν μπορούν να αρνηθούν την κοινή ταξική τους πολιτική.

Εν τέλει κάποιοι, είτε με κορονοϊό είτε όχι, μόνο με μάσκα μπορούν να μιλούν.

Καλούμε το λαό να απομονώσει τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών και των κυβερνήσεων που τσακίζουν τη ζωή του  και να παλέψει με την ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ αποκλειστικά για τις δικές του πραγματικές ανάγκες.

ΛΗΞΟΥΡΙ 22/5/2020                          H Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ληξουρίου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις