Η “Επτανησιακή Πρωτοβουλία” για τη δομή “Διάπλους”

Η «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗ «ΔΙΑΠΛΟΥΣ»

 

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της χρηματοδότησης της δομής απεξάρτησης του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας ¨ΔΙΑΠΛΟΥΣ¨, η παράταξη μας έπειτα από επισταμένη έρευνα του θέματος δηλώνει τα ακόλουθα.

Το σοβαρό ζήτημα των πάσης φύσεως εξαρτήσεων μας αφορά όλους. Ως εκ τούτου απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, δυναμική πρωτοβουλία και κοινωνική ευαισθησία. Οι άνθρωποι που ζουν τον εφιάλτη των εξαρτήσεων, αλλά και οι οικογένειες τους, βίωσαν εσχάτως μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία εξαιτίας της μη υπαγωγής της εν λόγω δομής στο προβλεπόμενο καθεστώς χρηματοδότησης. Η σταθερότητα και η ομαλότητα είναι παράγοντες καθοριστικής σημασίας για την αποθεραπεία του εξαρτημένου ατόμου, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει η θέληση του και η σωματική και ψυχική μάχη που καθημερινά δίνει, να κάμπτονται λόγω παραλείψεων ή χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Ευελπιστούμε ότι θα κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αποκατάσταση του ζητήματος αυτού, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της δομής και να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα το κοινωνικό της έργο. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε κινούνται οι σχετικές διαβεβαιώσεις που λάβαμε από τους αρμοδίους κάθε πλευράς.

Η παράταξη μας θα παρακολουθεί την εξέλιξη του ζητήματος και εφόσον κριθεί σκόπιμο θα επανέλθουμε.

Από το Γραφείο Τύπου

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις