Γιάννης Βαρούχας: «Η παρέμβασή μου στο μάθημα οπισθοδρόμησης (video)»

«Η παρέμβασή μου στο μάθημα οπισθοδρόμησης (video

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά (σημεία των καιρών) μία ανοικτή εκδήλωση διαλόγου με τίτλο «Μάθημα οπισθοδρόμησης το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία», με εκπαιδευτικούς απ’ όλα τα Ιόνια Νησιά και κεντρικό ομιλητή τον πρώην Υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

Είχα την τιμή να συμμετέχω σ’ αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ως ενεργός γονέας. Έτσι, μπόρεσα να μεταφέρω στην εκπαιδευτική κοινότητα των νησιών μας, αλλά και στους θεσμικούς που παρακολουθούσαν, την ανησυχία που διακατέχει όλους τους γονείς για την τοποθέτηση καμερών στις αίθουσες διδασκαλίας, για την επέκταση των τμημάτων στα 27 παιδιά/τάξη, για την εισαγωγή ειδικοτήτων στο νηπιαγωγείο(!), για την ανάγκη να δοθούν αυξημένες αρμοδιότητες και αυξημένες αποδοχές στι σχολικές καθαρίστριες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, καθώς και για την εκχώρηση των προσωπικών δεδομένων γονέων και μαθητών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που επιλέχθηκε η οποία εδρεύει εκτός Ελλάδας.

Τέλος, εξέφρασσα την προσωπική μου άποψη ότι ήταν λάθος η νομοθέτηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης απ’ το προνήπιο. Ασφαλώς και είμαι υπέρμαχος στο να υπάρχει αυτή η δυνατότητα για όσους την επιθυμούν και την έχουν ανάγκη, αλλά η φύση του υποχρεωτικού σ’ αυτήν την ηλικία δε φάνηκε να κάνει καλό στα παιδιά μας απ’ όποια σκοπιά κι αν το προσεγγίσαμε. Διότι ως γνώμονα πρέπει να έχουμε πρώτα τα παιδιά μας και ύστερα τις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβασή μου.

Αργοστόλι, 20 Μαΐου 2020
Γιάννης Βαρούχας
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις