Αποθρασύνθηκε ο Σαμούρης: Έκοψε χωρίς τις νόμιμες αποφάσεις τα δέντρα έξω από το ίδιο το Δικαστικό Μέγαρο!!!

Αντιλαμβανόμαστε ότι το θέμα είναι τυπικό-διοικητικό. Αντιλαμβανόμαστε ότι λογικά θα υπάρχει κάποιο έγγραφο από τη Διεύθυνση Πρασίνου που ενδεχομένως θα χαρακτηρίζει επιτρεπτή την κοπή των δέντρων μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο.

Από την άλλη πλευρά όμως ο αντιδήμαρχος Σαμούρης δεν μπορεί να αγνοεί επ άπειρον τη νομοθεσία και τις διοικητικές διαδικασίες.

Πάμε ξανά λοιπόν: 1ον) Για την κοπή δέντρων εντός οικισμού απαιτούνται σχετική θετική εισήγηση από τη Διεύθυνση Πρασίνου (αυτό λογικά ο Σαμούρης το έχει). 2ον) Σχετική απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας (αυτό ο Σαμούρης δεν το έχει-το ελέγξαμε). 3ον) Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ο Σαμούρης δεν το έχει-το ελέγξαμε) κ.λπ.

Το πιο πιθανόν βέβαια, αν ο Σαμούρης έφερνε το θέμα στα αρμόδια συλλογικά όργανα, είναι η απόφαση να εγκρίνετο. Από την άλλη όμως είναι ζήτημα αρχής πως δεν είναι δυνατόν να καταπατούνται και να αγνοούνται οι νόμιμες διαδικασίες για έργα που λαμβάνουν χώρα ακριβώς μπροστά από το ίδιο το Δικαστικό Μέγαρο!!! ενώ παράλληλα τίθεται και ένα πολύ σοβαρό ερώτημα: Τα κομμένα δέντρα με τι ακριβώς θα αντικατασταθούν; Πότε; Και με τι είδους δέντρα; Εκτός αν ο Σαμούρης έχει σκοπό εκεί που ήταν τα δέντρα να μείνουν σκέτες πλάκες!!!

Όλα αυτά λοιπόν έπρεπε να συζητηθούν στα αρμόδια διοικητικά όργανα του Δήμου κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Θα το πούμε χαλαρά: Κάποιος να “μαζέψει” το Σαμούρη γιατί και στο θέμα των κίτρινων γραμμών στους δρόμους που βάζει ο Δήμος και πάλι σε πολλές περιπτώσεις αγνοεί τη νομοθεσία και ενεργεί κατά το δοκούν. Αυτά τα φαινόμενα θα τελειώσουν καθώς δεν είμαστε στη δεκαετία του ’90 “που όλα γίνοταν στο φτερό ή σύμφωνα με τις επιθυμίες των εκάστοτε αντιδημάρχων και της εκλογικής τους πελατείας”.

Η φωτογραφία είναι από το ekefalonia.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις