ΕΛΜΕ ΚΙ : Πραγματοποιήθηκε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Την Τρίτη 28/4/2020, το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ, μαζί με εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων των μαθητών και την Προέδρο της Ένωσης Γονέων Κεφαλονιάς, πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που προκλητικά η κυβέρνηση έδωσε σε διαβούλευση και σκοπεύει να προωθήσει στη Βουλή, εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία.

Απαίτησαν το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά, να αποσυρθεί εδώ και τώρα γιατί μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • «Νέο» τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και πανελλαδικού τύπου εξετάσεις με Τράπεζα Θεμάτων από την Α΄ Λυκείου για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ. Έτσι υψώνονται νέοι ταξικοί φραγμοί, στην προσπάθεια των μαθητών να μορφωθούν, να περάσουν στα Πανεπιστήμια.

  • Ρύθμιση για ανώτερο ηλικιακό όριο εγγραφής στα ημερήσια ΕΠΑΛ τα 17 έτη με την οποία, κλείνει ο δρόμος για χιλιάδες μαθητές να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στην ειδικότητα της επιλογής τους και να πάρουν απολυτήριο Λυκείου.

  • Εισαγωγή των λεγόμενων «εργαστηρίων δεξιοτήτων» που σκοπό έχουν να ανοίξει ο δρόμος για νέες αντιδραστικές αλλαγές στο περιεχόμενο του σχολείου, χωρίς να ενισχύεται η σύγχρονη γενική παιδεία και μόρφωση για όλα τα παιδιά.

  • Δεν παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση των απαραίτητων υποστηρικτικών δομών του σχολείου για τη στελέχωσή τους με το αντίστοιχο προσωπικό. Η ευθύνη για κοινωνικά, ψυχολογικά και αλλά ζητήματα, που αφορούν και επιπλέον ειδικότητες (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κλπ), μεταφέρεται για μια ακόμα φορά στις πλάτες των εκπαιδευτικών μέσω του θεσμού των Εκπαιδευτικών Εμπιστοσύνης.

  • Διατάξεις με τις οποίες τιμωρούνται με διετή ή τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες διορισμού σε περίπτωση αδυναμίας ανάληψης υπηρεσίας οι αναπληρωτές, που επί 20 και πλέον χρόνια έχουν πάρει στις πλάτες τους τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.

  • Η αντιδραστική αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που δεν αντιμετωπίζει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών της λαϊκής οικογένειας για ουσιαστική μόρφωση αλλά κάνει ακόμα πιο βαθιά την κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών, με διάφορα κριτήρια και ειδικά με τα «εκπαιδευτικά αποτελέσματα».

Τώρα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές οργανώνουμε την πάλη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!

Αργοστόλι 28/4/ 2020

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Η Πρόεδρος

Σοφία Ποταμιάνου

Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Καππάτος
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις