Το Δ.Σ. της Ομοσμπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων υιοθετεί απόλυτα το ψήφισμα του Δήμου Αργοστολίου για την ΕΔΑΚΙ

Το Δ.Σ. Της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης, θεωρεί άκρως επικίνδυνη τη θεσμοθέτηση νέου φορέα και την κατάργηση της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Απορριμμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης και υιοθετεί απόλυτα το ψήφισμα του Δήμου Αργοστολίου, αρνούμενοι να γίνουμε η χωματερή του Ιονίου και βορά στο βωμό σκοπιμοτήτων και συμφερόντων.

Η λειτουργία της ΕΔΑΚΙ υπήρξε υποδειγματική και πρότυπο δομής όλα αυτά τα χρόνια από τη σύσταση της μέχρι και σήμερα , σε αντίθεση με αντίστοιχες επιχειρήσεις που λειτουργούν σε άλλα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η διάλυση μιας τόσο επιτυχημένης επιχείρησης που έχει διαχρονικά τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και η παράδοση της λειτουργίας και της περιουσίας της σε νέο φορέα, θα καταστρέψει την εικόνα των καθαρών νησιών που απολαμβάνουν τόσο οι κάτοικοι όσο και επισκέπτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και για την οποία γινόμαστε δέκτες θετικών σχολίων.

Επίσης είμαστε κάθετα αντίθετοι στην προτεινόμενη κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και τη υποβάθμιση του σε παράρτημα με έδρα τη Ζάκυνθο ζητώντας την απρόσκοπτη λειτουργία του με τη σημερινή του μορφή και την συνέχιση της προσφοράς του στην βιώσιμη ανάπτυξη και την οικονομία του τόπου, λαμβάνοντας υπόψιν την Εθνική και Διεθνή διάσταση του.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Ατσάρος                                 Σπύρος Μουρελάτος
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις