Τρίτη 28 Απρίλη: μέρα πανελλαδικής δράσης!!!

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη 28 Απρίλη: μέρα πανελλαδικής δράσης!!!

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί τα σωματεία του δημοσίου σε πρωτοβουλίες για την 28η Απρίλη. Η μέρα αυτή να αξιοποιηθεί ως ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Να αναδείξουμε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι εργαζόμενοι, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού. Οργανώνουμε την απάντηση μας, απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, που ήρθαν για να μείνουν και σε ότι νέο προετοιμάζουν. Σχεδιάζουν για την «επόμενη μέρα» να μην αφήσουν τίποτα όρθιο! Θέλουν να αποδεχτούμε νέες θυσίες, με ανεργία, με κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης βραχείας διάρκειας, με μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών, με διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, με τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, με το χτύπημα της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης και δράσης. Ο συμβιβασμένος συνδικαλισμός, τύπου ΓΣΕΕ, αποτελεί μέρος του προβλήματος, είναι σύμπλεγμα με κυβέρνηση και ΣΕΒ.

Λογαριαζόμαστε σήμερα! Παλεύουμε με όσα μέσα διαθέτουμε ώστε να μην πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς. Για να βγουν οι εργαζόμενοι και ο λαός όρθιοι από την πανδημία και την κρίση ο μόνος δρόμος που έχουν είναι εκείνος της οργανωμένης αντεπίθεσης.

Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης,

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

–         Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 28 Απρίλη, θα εκπροσωπηθεί, στις 12.00 το μεσημέρι, στην υπαίθρια συνέντευξη τύπου που θα δοθεί έξω από το Νοσοκομείο, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

–         Επιπλέον, η ΕΓ στηρίζει την παράσταση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, την ίδια μέρα, 13:00 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ), ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την παιδεία.

Αργοστόλι 26/04/2020

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Δημήτρης Μαντζουράτος Σοφία ΜισαηλίδουΑπαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις