Εμπαιγμός και κοροϊδία αποτελεί η διθυραμβικού χαρακτήρα ανακοίνωση του Βουλευτή για 5 νέες κλίνες ΜΕΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εμπαιγμός και κοροϊδία αποτελεί η διθυραμβικού χαρακτήρα ανακοίνωση του κυβερνητικού βουλευτή Π. Καππάτου (16/4 ) ότι θα σταλούν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αργοστολίου (Γ.Ν.Α.) 5 νέες κλίνες ΜΕΘ πλήρως εξοπλισμένες.

Η ανασκευή της προηγούμενης επιχειρηματολογίας του που δικαιολογούσε την εν κρυπτώ και με την διαδικασία της επίταξης, υφαρπαγή των 5 κλινών της ΜΕΘ από το Γ.Ν. Αργοστολίου, αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις του, ότι αυτές οι κλίνες έρχονται μετά την «…μεγάλη κατακραυγή…» που υπήρξε στο νομό, αποκαλύπτουν ότι και αυτή η διακήρυξη, έχει μόνο επικοινωνιακή στόχευση να κατευνάσει τις αντιδράσεις, αφού το πρόβλημα της μη λειτουργίας ΜΕΘ στο νομό εξακολουθεί να παραμένει.

Δεν μπορεί όμως κανένας επικοινωνιακός ελιγμός να κρύψει την ουσία, αφού σήμερα δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό για να λειτουργήσει η ΜΕΘ και καμιά προοπτική δεν διαφαίνεται στο μέλλον.

Η ίδια η ομολογία του κυβερνητικού βουλευτή ότι, «…απορρίφθηκαν όλες οι αιτήσεις του νοσηλευτικού και του τεχνικού προσωπικού που έγιναν πρόσφατα γιατί υπήρξαν λάθη στην συμπλήρωση της πλατφόρμας ….» καθώς και «…γιατί πρώτα τις εξήγγειλε η κυβέρνηση και μετά έγιναν οι αιτήσεις.. », δεν αφήνουν κανένα περιθώριο. Για την προσλήψεις ιατρών ούτε λόγος να γίνεται αφού είπε ότι «…δεν υπάρχει ενδιαφέρον…» και ότι ακόμη αναζητούνται κίνητρα!!!

Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ τονίζει, ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που αντέδρασε από την πρώτη στιγμή στην εκχώρηση της ΜΕΘ και έκανε συνολική πρόταση για την λειτουργία της καθώς και για την λειτουργία όλων των δομών υγείας στο νομό και εκτεθειμένοι παραμένουν όσοι στήριξαν την επιχειρηματολογία και την παραπάνω απόφαση της κυβέρνησης.

Η διαχρονική παραπομπή στα αζήτητα της λειτουργίας της ΜΕΘ στο νομό μας από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, προεξάρχοντος της σημερινής, είναι μονόδρομος για την πολιτική τους που αντιμετωπίζοντας στρατηγικά την δημόσια υγεία ως «κόστος», την αναγκάζει να λειτουργεί μέχρι και με το 40% του απαιτούμενου προσωπικού!!!

Η προσπάθεια κυβέρνησης- 6η ΥΠΕ – διοικήσεων νοσοκομείων, να «μπαλώσουν τις τρύπες» των μεγαλύτερων νοσοκομείων (Π.Γ.Ν. Πατρών, το Γ.Ν.« Άγιος Ανδρέας κ.α.), αποψιλώνοντας τις περιφερειακές δομές υγείας από τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τους με την μορφή της «υποχρεωτικής παραχώρησης» καθώς και η αποθέωση της χορηγίας και του εθελοντισμού, δεν μπορεί να λύσουν το πρόβλημα των ελλείψεων που έχει δημιουργήσει η χρόνια και συστηματική υποχρηματοδότηση.

Αποτελεί πρόκληση για το λαό και τους εργαζόμενους, που υποφέρουν από αυτές τις ελλείψεις στο σύστημα Υγείας αλλά και από την κατάσταση στους χώρους δουλειάς, να τους λένε τώρα, ότι τα μόνα που μπορούν να τους παράσχουν είναι ένα «κουφάρι» ΜΕΘ και …συστάσεις να «μείνουν σπίτι» και ως αντάλλαγμα για αυτά, να δεχτούν αδιαμαρτύρητα να σηκώσουν και το «βάρος» της επερχόμενης κρίσης, με νέες απώλειες, νέες θυσίες για τους ίδιους για την γρήγορη ανάκαμψη του κεφαλαίου. Αποτελεί πρόκληση να μιλά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αφού είναι και δική του κληρονομιά η σημερινή τραγική κατάσταση στην υγεία.

Πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Ο λαός έχει πληρώσει αρκετά. Δεν θα πληρώσει ούτε την πανδημία ούτε τα σπασμένα της νέας καπιταλιστικής κρίσης.

Η προηγούμενη πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα η αλληλεγγύη και η κοινή δράση σωματείων και άλλων μαζικών φορέων δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την οργάνωση της αντεπίθεσης. Οι κομμουνιστές θα βρεθούν και πάλι στην πρώτη γραμμή για να βγουν ο λαός και οι ανάγκες του στο προσκήνιο.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 16/4/2020

ΤΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις