Η ΜΕΘ Αργοστολίου τον ένα μήνα… πάει και τον άλλο… έρχεται!

Η ΜΕΘ Αργοστολίου τον ένα μήνα… πάει και τον άλλο… έρχεται!

16/04/2020

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που η 6η ΥΠΕ, με την συναίνεση διοικητή νοσοκομείου, βουλευτή και περιφερειακής αρχής, μετέφερε την υποδομή της ΜΕΘ από το Αργοστόλι στην Πάτρα.

Οι εδώ “πρόθυμοι” και “απολογητές” της απαράδεκτης αυτής ενέργειας εξηγούσαν μέχρι προχθές σε δηλώσεις και συνεντεύξεις δεξιά κι αριστερά ότι αυτό ήταν το σωστό και όλοι όσοι αντιδρούσαν ήταν.. λαϊκιστές!

Υπάκουοι στις κομματικές/κυβερνητικές επιλογές και μόνο, δεν σκέφθηκαν πως για τα νησιά μας θα ήταν προτιμότερο να δοθούν οι πιστώσεις για έλθουν οι γιατροί και να λειτουργήσει η ΜΕΘ στον φυσικό της χώρο ενισχύοντας την ποιότητα της παρεχόμενης υγείας και την σχετική υγειονομική αυτονομία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Χθες, διαβάσαμε σε πανηγυρικό δελτίο τύπου του βουλευτή ότι 5 κλίνες ΜΕΘ έρχονται στο Αργοστόλι!

Μα πότε είχε δίκιο ο κ. βουλευτής; Μέχρι προχθές που υπερασπιζόταν την υφαρπαγή της ΜΕΘ Αργοστολίου στην Πάτρα; Ή μήπως τώρα που σπεύδει περιχαρής να ενημερώσει για την επιστροφή της;

Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να παρατηρεί κανείς τους θεσμικούς εκπροσώπους ενός τόπου (περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης, βουλευτής) να γελοιοποιούνται από ένα ανώτερο μεν διορισμένο δε δημόσιο υπάλληλο, όπως ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Γιατί, αντί να παίζουν την “κολοκυθιά” με την ΜΕΘ Αργοστολίου, θα έπρεπε να ρωτήσουν τον διοικητή και την 6η ΥΠΕ πού βρίσκονται τα 4,6 εκατομμύρια που έχει λάβει εδώ κι ένα χρόνο από την ΠΙΝ προκειμένου να οργανώσει τρεις τουλάχιστον νέες ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) πλέον των δύο που ήδη λειτουργούν στα Ιόνια Νησιά.

Πού είναι η ΤΟΜΥ Κεφαλονιάς κ. διοικητή, κ. βουλευτή, κα περιφερειάρχη;

Ας σημειωθεί ότι οι ΤΟΜΥ θα απασχολούσαν 62 επαγγελματίες υγείας (20 παθολόγους, 7 παιδιάτρους, 10 νοσηλευτές, 10 επισκέπτες υγείας, 5 κοινωνικούς λειτουργούς και 10 διοικητικό προσωπικό).

Έχουν όλοι αυτοί ακέραια την ευθύνη γιατί, σ’ αυτή την συγκυρία του covid-19, ενώ διαθέτουν και την χρηματοδότηση, στερούν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη από δομές πολύτιμες και από υγειονομικό προσωπικό.

Στα λόγια στηρίζουν το ΕΣΥ. Στην πράξη το υπονομεύουν και αδιαφορούν για τις τοπικές ανάγκες.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις