Ε.Α.Σ. : Ένα μήνα προθεσμία για Αγροτικές Επιδοτήσεις

Ε.Α.Σ. : Ένα μήνα προθεσμία για Αγροτικές Επιδοτήσεις

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι ένας μήνας απέμεινε έως και την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης – Ο.Σ.Δ.Ε. προκειμένου οι δικαιούχοι να εισπράξουν τις Αγροτικές Επιδοτήσεις 2020 που συνδέονται με το φυτικό και το ζωικό κεφάλαιο.
Μετά την 15η Μαΐου, σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, και για κάθε ημέρα καθυστέρησης στην υποβολή μέχρι την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, θα επιβάλλεται ποινή 1% επί του ποσού Επιδότησης που θα είχε δικαίωμα να λάβει ο Παραγωγός πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων. Από Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 και μετά οι Αιτήσεις θεωρούνται απαράδεκτες και δεν πληρώνονται.

Υπενθυμίζουμε ότι, το Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών και το Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων της ΕΝΩΣΗΣ λειτουργούν καθημερινά από 8 πρωί έως 4 απόγευμα για την εξ αποστάσεως υποβολή της Αίτησης – ΟΣΔΕ 2020.

Τα συνημμένα στην Αίτηση δικαιολογητικά έγγραφα, που είναι αδύνατο να υποβληθούν σ’ αυτή τη φάση με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ υποβολής θα μπορούν να υποβληθούν και μετά την αναστολή των μέτρων περιορισμού μετακινήσεων. Για το λόγο αυτό μετά την αναστολή των μέτρων θα ορισθούν από τον αρμόδιο Οργανισμό του Υπουργείου προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών που δεν έχουν κατατεθεί.

Η ΕΝΩΣΗ αντιλαμβάνεται ότι η χρονική συγκυρία είναι για όλους μας δυσχερής, αλλά ελπίζει στη καλή συνεργασία των εναπομεινάντων ΘιακοΚεφαλονιτών Παραγωγών τους οποίους καλεί να επικοινωνούν ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ (Τηλ. 26710-22927) προκειμένου να διασφαλίσουν την εμπρόθεσμη υποβολή της Αίτησης τους η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πληρωμή των φετινών Αγροτικών Επιδοτήσεων και των Χρηματοδοτήσεων μέσω των άλλων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που δικαιούνται.

Από Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις