Ε.Α.Σ. : 30€ ανά θηλυκό αιγοπρόβατο στην Ισπανία

Ε.Α.Σ. : 30€ ανά θηλυκό αιγοπρόβατο στην Ισπανία

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότι την έκτακτη ενίσχυση 30€ ανά ζώο άνω των 4 μηνών σε θηλυκά αιγοπρόβατα αποφάσισε η Ισπανία με Βασιλικό Διάταγμα, λόγω του πλήγματος που υφίσταται ο κλάδος από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Πανάγο Αgronews, η έκτακτη αυτή επιδότηση θα δοθεί σε όσους έχουν ζωικό κεφάλαιο άνω των 30 ζώων και θα φτάνει έως τα 2.100€, δηλαδή για την αποζημίωση μέχρι 70 ζώα.

Βασική προϋπόθεση είναι τα ζώα αυτά να έχουν φύγει για το σφαγείο από 14 Μαρτίου και μετά.

Το Ισπανικό Υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων θα χρηματοδοτήσει τους τομείς των αιγοπροβάτων που επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την ταχεία επιδείνωση της αγοράς του πρόβειου και αιγείου κρέατος, δεδομένου ότι η παραγωγή τους είναι ιδιαίτερα εποχική και συνδέεται με την κατανάλωση τους σε εστιατόρια και σε ξενοδοχεία, τα κανάλια που έπρεπε να κλείσουν λόγω των μέρων περιορισμού που είχαν θεσπιστεί , δημιούργησε ένα μεγάλο πλεόνασμα.

Η ενέργεια αυτή θα ανακουφίσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Ισπανοί Κτηνοτρόφοι μετά την κατάσταση συναγερμού ως συνέπεια του COVID19

Από Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις