ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ: “Mένουμε σπίτι”… εκτός εάν δίνουμε αίμα” Στηρίζει την πανελλαδική προσπάθεια η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ: “Mένουμε σπίτι”… εκτός εάν δίνουμε αίμα”

Στηρίζει την πανελλαδική προσπάθεια η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

“Mένουμε σπίτι”…. Εκτός εάν δίνουμε αίμα”, είναι το εμφατικό μήνυμα – έκκληση προς τους πολίτες που εκπέμπουν το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τα Τμήματα Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων, που βλέπουν τη συλλογή αίματος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να μειώνεται δραματικά.

“Σε αυτές τις δύσκολες ώρες στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας και δίνουμε πέντε λεπτά από το χρόνο μας. Ενισχύουμε την εθελοντική αιμοδοσία και κάνουμε πράξη το ενδιαφέρον και την προσφορά στα θέματα της δημόσιας υγείας. Η Περιφέρεια Ιονίων Νησων υπογραμμίζει την απόλυτη ανάγκη για συνέχιση της αιμοδοσίας, ώστε να εξασφαλιστεί αυτό το πολύτιμο αγαθό και να υπάρχει επάρκεια αίματος για όσους το έχουν ανάγκη, και καλεί κάθε πολίτη να ανταποκριθεί. Συνδράμει τις πρωτοβουλίες Φορέων και Συλλόγων να οργανώσουν εξορμήσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ συμμετέχει στην πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ””, όπως δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου κατά την επίσκεψή της στην Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας, στην πλατεία Σκαραμαγκά, όπου είναι το πιο κεντρικό σημείο διεξαγωγής της εθελοντικής αιμοδοσίας και παράλληλα έστειλε μήνυμα στήριξης στις πρωτοβουλίες των αιμοδοτικων κέντρων της χώρας και όλων των εθελοντικών οργανώσεων και αιμοδοτών για τη συλλογή αίματος.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανταποκρίθηκε στην ειδική υπουργική απόφαση προκειμένου να βρεθούν δομές και να διαμορφωθούν χώροι και εκτός νοσοκομείων, που όπως επισημαίνεται οι εθελοντές μπορούν να προσέρχονται. Συνάνθρωποι μας, χρειάζονται την βοήθεια όλων μας. Το αίμα σώζει ζωές και ειδικά αυτές τις μέρες. Ας συνεχίσουμε να προσφέρουμε εθελοντικά αίμα για την κάλυψη των αναγκών και την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

Από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ διεξάγεται αιμοδοσία απο Δευτέρα έως Παρασκευή από 9πμ έως 13μμ από 9πμ έως 13.30μμ & από 17.30μμ έως 19.30μμ στο κτήριο της Ιατροχειρουργικής Κέρκυρας, Ιατρείο στην Πλ. Σκαραμαγκά. Το Σάββατο διεξάγεται αιμοδοσία από 9πμ έως 14μμ και Σαββατο/Κυριακή διεξάγεται αιμοδοσία από Κινητή Μονάδα εφόσον υπάρχει αίτημα κάποιου Φορέα / Συλλογου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας – εξυπηρέτησης πολιτών με το Τμήμα Αιμοδοσίας 2661360512 & 2661360556. Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την ενημέρωσή τους για την Αιμοδοσία με την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας στο τηλέφωνο 2661 3 62170,

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:

Από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ διεξάγεται αιμοδοσία απο Δευτέρα έως Παρασκευή από 9πμ έως 13μμ στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

Επίσης, διεξάγεται αιμοδοσία απο Δευτέρα έως Παρασκευή από 18.30μμ έως 20μμ και Σαββάτο- Κυριακή και Αργίες από 11πμ έως 13μμ στο χώρο του Νοσοκομείου Λευκάδας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας – εξυπηρέτησης πολιτών με το Τμήμα Αιμοδοσίας 2645 3 60161-2. Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την ενημέρωσή τους για την Αιμοδοσία με την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας στο τηλέφωνο 2645 3 60790,

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:

Από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ διεξάγεται αιμοδοσία απο Δευτέρα έως Παρασκευή από 9πμ έως 13μμ στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αιμοδοσίας με πρόσβαση από χωριστή είσοδο από εκείνη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τηλέφωνο επικοινωνίας – εξυπηρέτησης πολιτών με το Τμήμα Αιμοδοσίας 2671 0 38014.

Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την ενημέρωσή τους για την Αιμοδοσία με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης στο τηλέφωνο 2671 3 60530, r

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:

Από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ διεξάγεται απο Δευτέρα έως Παρασκευή αιμοδοσία από 8.30πμ έως 16.30μμ στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αιμοδοσίας που στεγάζεται προσωρινά στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Γαϊτανίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας – εξυπηρέτησης πολιτών με το Τμήμα Αιμοδοσίας 2695 3 60522.

Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την ενημέρωσή τους για την Αιμοδοσία με την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου στο τηλέφωνο 2695360329,

Η Περιφερειακή Ενότητα σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σύλλογο Αγαλά πραγματοποιεί Εθελοντική Αιμοδοσία των μελών της, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, που στεγάζεται προσωρινά στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Γαϊτανίου.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας καλεί τα μέλη του, σε Εθελοντική Αιμοδοσία στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, που στεγάζεται προσωρινά στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Γαϊτανίου με σκοπό την κάλυψη αναγκών του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ

Το καθημερινό πρόγραμμα ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίνεται στην ανάγκη πληροφόρησης ολόκληρης της χώρας και αποτελεί την μονη πηγή επίσημης ενημέρωσης.

Οι πολίτες των Ιονίων Νήσων αναζητούν ενημέρωση σε ειδικά θέματα για τα ιδιαίτερα δεδομένα και περιστατικά της κρίσης του κορονοϊού που αφορούν στις δικές μας κοινωνίες.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανέλαβε την τακτική ενημέρωση συγκεντρώνοντας πληροφόρηση από τον ΕΟΔΥ, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, και τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων των Ιονίων Νήσων.

Υπενθυμιζουμε ότι:

 • Σωστή ενημέρωση και πρόληψη είναι τα “όπλα” μας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού

 • Όσο λιγότερες είναι οι μετακινήσεις μας, τόσο λιγότερα θα είναι τα κρούσματα

 • Προσέχουμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι γύρω μας

 • Τα λιγότερα κρούσματα αυξάνουν τις πιθανότητες αποτελεσματικής αντιμετώπισης

 • Η εφαρμογή των μετρων προστασίας παρατεινονται μέχρι την 27η Απ[ριλίου 2020

ΟΛΟΙ μας “Μένουμε Σπίτι”: Είναι ο καλύτερο τρόπος προστασίας του εαυτού μας και του περιβάλλοντός μας

Σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης (π.χ. πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή) καλεί άμεσα τον ιατρό του ή τον ΕΟΔΥ (τηλ:1135, 210 5212 054), για να λάβει οδηγίες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Παραθέτουμε στοιχεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με τη διερεύνηση που έχει πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ όπως παρακάτω:

Α) Σύμφωνα με την Έκθεση του ΕΟΔΥ (05 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00) τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) συνολικά 3, είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και έχουν ως εξής:

 • 2 κρούσματα στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων)
 • 1 κρούσμα στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών)

Πρόκειται για 2 άνδρες και 1 γυναίκα με Μ.Ο. ηλικίας 65 ετών

*Αναμένονται αποτελέσματα από δείγματα που έχουν ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες από τα Νοσοκομεία.

** Για τα κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί ή είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Β) Σύμφωνα με την Έκθεση του ΕΟΔΥ (από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και χθες) τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) συνολικά 10, είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και έχουν ως εξής:

 • 3 κρούσματα στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 • 1 κρούσμα στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
 • 1 κρούσμα στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
 • 5 κρούσματα στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Πρόκειται για 7 άνδρες και 3 γυναίκες

Ηλικίες: 58, 59, 56, 52, 67, 63, 30, 64, 74, 69 ετών και Μ.Ο. ηλικίας 59 ετών

Θάνατοι: 2 εκ των οποίων ένας άνδρας από Ζάκυνθο και ένας ανδρας από Κέρκυρα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

Α)Tο τελευταίο 48ωρο (04 & 05.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 203 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα σε 124 πεζούς και 79 κατά

τον έλεγχο σε οχήματα

Β)Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 48ωρο (04 & 05.04.2020) 339 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του και βεβαιώθηκαν συνολικά 3 παραβάσεις (2 άνευ

ταυτοποιητικών εγγράφων & 1 άνευ βεβαίωσης κίνησης).

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:

Α)Tο τελευταίο 48ωρο (04 & 05.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 11 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Β)Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 48ωρο (04 & 05.04.2020) 392 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του και δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:

Α)Tο τελευταίο 48ωρο (04 & 05.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 1 παραβάση σε πεζό και επιβλήθηκε ισάριθμο διοικητικό πρόστιμο.

Β)Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 48ωρο (04 & 05.04.2020) 252 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του και βεβαιώθηκαν συνολικά 3 παραβάσεις.

Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΙΘΑΚΗΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (04 & 05.04.2020) 35 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του και βεβαιώθηκαν συνολικά 1 παράβαση.

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:

Α)Το τελευταίο 48ωρο (04 & 05.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 11 παραβάσεις και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σε 1 οδηγό οχήματος.

Β)Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (04 & 05.04.2020) 167 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του και δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου στις 04 & 05.04.2020 συνεχίστηκαν κανονικά οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και έγιναν κατα περίπτωση συστάσεις.

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:

Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου στις 04 & 05.04.2020 έχουν διενεργηθεί 10 υγειονομικοί έλεγχοι σε 2 επιχειρήσεις τροφίμων λιανικού εμπορίου (ζαχαροπλαστεία), 2 επιχειρήσειςπαρασκευής και συσκευασίας (εργαστήρια τροφίμων), 2 πρατήρια άρτου και 4 επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ψητοπωλεία, αναψυκτήρια) (delivery). Κατα τον έλεγχο δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:

Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου στις 04 & 05.04.2020 έχουν διενεργηθεί 5 υγειονομικοί έλεγχοι σε 5 σούπερ μάρκετ και 1 επανέλεγχος σε πρατήριο άρτου στο Αργοστόλι. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις εδόθησαν οδηγίες για αποκατάσταση.

Διενεργήθηκαν 22 έλεγχοι στην Ιθάκη, σε 22 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για ενημέρωση των εργαζομένων για τα μέτρα που μπορούν να παρθούν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ζητήθηκε, η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας και τα πιστοποιητικά υγείας των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση. Στην πλειοψηφία ήταν όλοι συνεπείς.

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:

Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου στις 04 & 05.04.2020 έχουν διενεργηθεί 7 υγειονομικοί έλεγχοι σε καταστήματα λιανικής διάθεσης τροφίμων (2 Σούπερ Μάρκετ, 4 Παντοπωλεία, 1 Πρατήριο άρτου). Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις έγιναν συστάσεις προς συμμόρφωση.

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 27η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Tην παράταση στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών που προβλέπει την απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου στις 6 το πρωί ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στην απόφαση: “Η ισχύς της υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.20036/22.03.2020 απόφασης των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών με τίτλο «Επιβολή του μέτρου του

προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Β΄ 986), όπως συμπληρώθηκε με την υπ’ αρ. 20797/26.03.2020 απόφαση των ιδίων

υπουργών με τίτλο «Συμπλήρωση της αριθμ. Δ1α/ ΓΠ.οικ.20036/22.03.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19″» (Β΄ 1040), παρατείνεται μέχρι και τις 27 Απριλίου 2020 και ώρα 06:00”.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ & ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την Μονάδα Υποστήριξης Κρίσεων της Ψυχιατρικής Κλινικής προβαίνουν στην παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης μέσω ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2661 3 61122, 2661 3 61124 από Δευτέρα ως Κυριακή και κατά τις ώρες 10πμ-1μ.μ. και 5μ.μ.-7μ.μ.

Παράλληλα λειτουργεί ειδικός αριθμός τηλεφώνου και ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) για την επικοινωνία των πολιτών με κάθε Περιφερειακή Ενότητα, στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης και προστασίας κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, ως εξής:

 1. Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ⇒ τηλ. 2661 3 62170,
 2. Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ⇒ τηλ. 2645 3 60790,
 3. Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ⇒ τηλ. 2671 3 60530,

Π.Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ ⇒ τηλ. 2695 3 60329,
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις